Ексклюзиви
вівторок, 11 грудня 2018 14:00

Голлівудська акторка зробить римейк фільму, який знімали в Україні

Голлівудська акторка зробить римейк фільму, який знімали в Україні
Джоді Фостер перезніме українсько-ісландський фільм. Фото: 24smi.org

Голлівудська акторка і режисерка Джоді Фостер планує зробити американську версію українсько-ісландського фільму "Гірська жінка: на війні" режисера Бенедикта Ерлінгссона.

Також Фостер зіграє роль головної героїні. В оригінальній стрічці Халла - екологічна активістка, яка бореться проти алюмінієвих заводів в Ісландії. У розпал диверсійної кампанії жінка отримує лист про те, що їй дозволили удочерити дівчинку з України, пише The Deadline.

Вперше фільму "Гірська жінка: на війні" показали на Каннському кінофестивалі. Крім того, стрічку висунули як претендента на "Оскар" у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою" від Ісландії.

"Цей фільм дуже схвилював мене, - каже Фостер. - Я дуже рада, що буду керувати американською версією цієї актуальної, красивої історії, що надихає. Персонаж Халли - воїн планети, сильна жінка, яка ризикує всім, щоб вчинити правильно. Але не без серйозних невдач на цьому шляху".

Також відомо, що події фільму будуть відбуватимуться на заході США. "Жінка на війні" стане п'ятою режисерською роботою Джоді Фостер. Дату виходу фільму поки що не називають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покажуть українську комедію про Святого Миколая

В українському прокаті фільм вийшов 16 серпня з назвою "Гірська жінка на війні" замість оригінальної версії "Жінка на війні". Дистриб'ютори фільму "Артхаус Трафік" вирішили додати слово "гірська", щоб уникнути асоціацій із війною на Донбасі.

"Якщо фільм називається "Жінка на війні", і в подіях фігурує Донбас, у глядачів складається певне розуміння того, про що ця історія. Але це розуміння хибне, бо війна відбувається в Ісландії, і у фільмі є лише одна крапля крові, хоч і дуже важлива", – пояснив директор компанії Денис Іванов.

Зараз ви читаєте новину «Голлівудська акторка зробить римейк фільму, який знімали в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі