субота, 22 вересня 2012 16:47

"ГогольФест" - це як зустріч випускників" - у Києві стартував гоголівський фестиваль
22

21-го вересня у неробочому цеху київського заводу металоконструкцій відкрили фестиваль "ГогольФест"
Фото: Фото: Сергій СТАРОСТЕНКО
21-го вересня у неробочому цеху київського заводу металоконструкцій відкрили фестиваль "ГогольФест"
Всередині величезне заводське приміщення розділене навпіл
Від станції метро "Видубичі" через промзону тягнеться потік гостей події
У першій частині – виставка сучасного мистецтва

21-го вересня у неробочому цеху київського заводу металоконструкцій відкрили фестиваль "ГогольФест".

О 19.00 від станції метро "Видубичі" через промзону тягнеться потік гостей події. Всередині величезне заводське приміщення розділене навпіл.

У першій частині – виставка сучасного мистецтва. Її куратором виступив Павло Гудімов. Найбільшою інсталяцією є робота художниці Алефтини Кахідзе. На підлозі намалювала фарбою план своєї резиденції для митців, яку побудував її чоловік у селі Музичі. Вона щороку запрошує до себе жити і працювати художників із різних країн. Всередині білого прямокутника з написом "город" поклала власноруч вирощені гарбузи. На місці житла художників – два плазмові екрани з відео австрійського та швейцарського авторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ГогольFest" відкрила 10-метрова лялька (ФОТО)

"ГогольФест" - це як зустріч випускників, тусівка друзів, - каже постійний відвідувач фестивалю Степан Бурим. – Випадкових людей тут мало. Цього року найцікавіше було, чи справляться тільки своїми силами, без фінансування і спонсорів. Ніби справилися. І слава Богу, що не у "Мистецькому Арсеналі". Там зараз стільки заходів проводять, що фестиваль уже не грав би у тому приміщення, як раніше".

Чотири роки поспіль фестиваль проводили в комплексі "Мистецький Арсенал", потім на кіностудії ім. О. Довженка. 2011-го подія не відбулася через відсутність фінансування. Проте цьогоріч організатори наважилися зробити фестиваль власними силами. Представлять програму з академічної та альтернативної музики, покажуть кіно та театральні вистави.

Більшість подій фестивалю безкоштовні. "ГогольФест" триватиме до 29-го вересня.

Зараз ви читаєте новину «"ГогольФест" - це як зустріч випускників" - у Києві стартував гоголівський фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі