четвер, 28 квітня 2011 15:45

"Гогольfest" більше не проводитимуть

"Гогольfest" більше не проводитимуть

Міжнародного фестивалю "Гогольfest", який чотири роки поспіль проходив на початку осені в Україні, більше не проводитимуть.

Про це Gazeta.ua розказав його президент Влад Троїцький.

"У мене немає жодної можливості його проводити. Я не хочу його закривати, але іншого виходу не бачу. У мене просто немає грошей і простору", - сказав він.

За словами Троїцького організація одного фестивалю обходиться приблизно у $1 млн. Держава жодного разу не виділяла кошти на цей фестиваль.

"Два роки я робив його за свої кошти, інші два – з допомогою Уткіна (голова IT-корпорації "Квазар-Мікро" - ред.). Цього року Міністерство культури пообіцяло якісь кошти, але скільки саме зможе виділити скажуть тільки в кінці літа. За таких умов я не можу укладати договори із зарубіжними партнерами й займатися організацією фестивалю", – пояснив Влад.

Є інформація, що Троїцький навіть брав кредит для проведення "Гогольfest".

Три роки поспіль фестиваль проводили у "Мистецькому арсеналі". Минулого року з приходом нового директора Наталії Заболотної "Гогольfest" тут проводити не дозволили. Він відбувся на кіностудії імені Довженка.

Четвертий фестиваль проводився не тільки у столиці, а й у Харкові, Одесі, Львові та Севастополі. "Гогольfest" відвідали литовська співачка Аліна Орлова, британський трип-хоп музикант Трікі та білоруський кабаре-бенд "Сєрєбряная свадьба".

Троїцький додав, що, можливо замість "Гогольfest" проведуть інший фестиваль.

"Спробуємо замість нього провести одну польську програму, за яку зараз боремось", - зазначив Влад.

Зараз ви читаєте новину «"Гогольfest" більше не проводитимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі