Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2007 16:21

Глядачі мінятимуть хід фільму в новому кіножанрі з "відкритим кодом"

Приблизно рік тому кіностудія New Line Cinema вирішила змінити назву свого останнього блокбастера - з чарівно-безглуздого "Змії на літаку" на "Рейс 121 Pacific Air", але кіномани затаврували це рішення на вебсайтах і в блогах, і New Line передумала. Крім того, поступившись вимогам блогерів, вона посилила сцени насильства у фільмі і додала в текст Семюела Л. Джексона божевільну репліку: "Все, вистачить з мене цих блядських змій на цьому блядському літаку!".

На погляд прихильників молодого жанру незалежного кіно - кінематографа з "відкритим кодом" ("open source" cinema), витівка New Line передбачає майбутнє кіно.

Сьогодні вже існують романи з відкритим кодом, твори живопису з відкритим кодом і Wikipedia - енциклопедія з відкритим кодом. Відкритий код в області кіно - це надання доступу до кіноматеріалу для всіх, хто хоче змонтувати його по-своєму. В інтернеті вже викладено кілька фільмів з відкритим кодом, де люди можуть викачувати і вмонтовувати матеріал. Будь-хто вольний зробити нову версію фільму, включити в нього альтернативні епізоди та фінали, повідомляється на сайті ИноПресса.

Зараз ви читаєте новину «Глядачі мінятимуть хід фільму в новому кіножанрі з "відкритим кодом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі