четвер, 01 грудня 2011 15:17

Глави українських церков спробують склеїти українське суспільство

Глави українських церков спробують склеїти українське суспільство

Керівники українських церков закликали українців до єднання суспільства навколо духовних ідеалів таких, як принципи любові та взаємодопомоги. Вони наголосили, що громадська самоорганізація та взаємопідтримка - найкращий захист в умовах політичних та економічних криз.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, таке звернення було оприлюднено у Києво-Могилянській академії патріархом УПЦ КП Філаретом, главою УГКЦ Святославом, вікарієм Київської митрополії УПЦ Іларієм.

"Разом ми зможемо сформувати активну і плідну громадську позицію щодо визначних питань суспільного життя", - йдеться у зверненні.

Учасники "круглого столу" вирішили залучити до діалогу представників української інтелігенції та свідомих громадян. Вони запланували спільно розробити і представити країні на початку 2012 року пріоритети суспільного розвитку, а також принципи соціальної взаємодії в їх реалізації.

Єпископ УПЦ КП Євстратій (Зоря) розповів, що патріарх Філарет писав листи із подібними закликами до президента і суддів, які ведуть резонансні справи. Але письмової відповіді так і не було.

"У нас суспільство поляризоване, тому ми й організовуємо цю дискусію, щоб проголосити центруючі ідеї. Ми хочемо склеїти наше суспільство", - сказав у свою чергу проітоєрей УПЦ Миколай Данилевич.

Разом з тим, голова департаменту зовнішніх зв'язків УГКЦ Олекса Петрів відзначив, що у спільному зверненні враховані пропозиції, думки і роздуми їхніх вірян.

Слід відзначити, що на зустрічі із керівниками українських церков були присутні відомі представники української інтелігенції: Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Іван Дзюба, архієпископ Любомир Гузар та інші.

Зараз ви читаєте новину «Глави українських церков спробують склеїти українське суспільство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути