понеділок, 23 квітня 2012 10:41

Голова студії Волта Діснея пішов у відставку

Голова студії Волта Діснея пішов у відставку
Джерело: magazine.rbc.ru

Річ Росс залишив посаду голови американської кіностудії "Волт Дісней" після пари вкрай невдалих з фінансової точки зору стрічок.

Росс очолив кіностудію в жовтні 2009 року. До цього він був президентом діснеївського телеканалу "Дісней Ченнелс Ворлдвайд". Під його керівництвом на телеканалі був втілений в життя ряд дуже успішних проектів, наприклад, серіали "Ханна Монтана" і "Мюзикл у вищій школі".

Одне із завдань, які були поставлені перед Россом після його переходу на кіностудію, полягала в скороченні витрат. Проте касові провали фільмів "Таємниця червоної планети" режисера Саймона Веллса і "Джон Картер" Ендрю Стентона помітно затьмарили репутацію Росса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дісней любив гратися дитячою залізницею

На думку фінансових аналітиків, "втрати стануть рекордними за всю історію студії і можуть досягти 200 млн доларів". Характерно, що сюжет обох стрічок пов'язаний з Марсом.
Збитки від першої з цих кінострічок склали 70 млн доларів. "Джон Картер" при бюджеті не менше 250 млн доларів у прокаті провалився.

На тлі масштабних фінансових невдач Росс прийняв рішення піти у відставку. Про те, хто змінить його на посаді глави кіностудії, поки не повідомляється.

Зараз ви читаєте новину «Голова студії Волта Діснея пішов у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі