вівторок, 29 листопада 2011 11:57

Архівісти знайшли мультфільм з прототипом Міккі Мауса

Архівісти знайшли мультфільм з прототипом Міккі Мауса

У кіноархіві Хантлі, розташованому в британському графстві Херефордшир, був виявлений мультфільм Волта Діснея, який вважався загубленим впродовж багатьох років. Про це повідомляє BBC News.

Мультфільм носить назву "Hungry Hobos starring Oswald the Lucky Rabbit" ("Голодні волоцюги і кролик Освальд"). Заявлений в назві персонаж Освальд був придуманий Волтом Діснеєм і Абом Айверксом в середині 20-х років XX століття і вважається прототипом Міккі Мауса. Перша короткометражка за участю кролика була представлена глядачам в 1927 році, всього ж було відзнято кілька десятків стрічок за участю антропоморфної тварини.

Знайдений архівістами мультфільм був знятий в 1928 році. Однак він зник ще до Другої світової війни і відтоді вважався загубленим (як і деякі інші стрічки за участю Освальда). Співробітники архіву стверджують, що не знають, як саме стрічка опинилась в їхньому розпорядженні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волт Дісней купував чоловіків-повій за $100 та пестив хлопчиків

Мультфільм "Hungry Hobos starring Oswald the Lucky Rabbit" буде виставлений на торги, які відбудуться в грудні 2011 року. Передбачається, що вартість стрічки складе не менше 25 тисяч фунтів.

Зараз ви читаєте новину «Архівісти знайшли мультфільм з прототипом Міккі Мауса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі