понеділок, 20 травня 2013 11:49

Гітару "The Beatles" продали за 408 тисяч доларів

Гітару "The Beatles" продали за 408 тисяч доларів
Фото: rbc.ua

Гітара, на якій грали два учасники The Beatles, - Джон Леннон і Джордж Харрісон, була продана на аукціоні за 408 тисяч доларів. Про це повідомляє Reuters.

Торги, організовані аукціонним будинком Julien's Auctions, пройшли в Нью-Йорку, в манхеттенському Hard Rock Cafe. Спочатку організатори аукціону планували продати гітару не більше ніж за 200-300 тисяч доларів. Ім'я покупця не називається.
Гітара була зроблена фірмою Vox в 1966 році на замовлення Леннона. За словами організаторів аукціону, Леннон і Харрісон грали на ній у період створення альбому 1967 року "Magical Mystery Tour". У 1967 році Леннон подарував інструмент своєму другу, Янні Мардас (Yanni Mardas).

Протягом останніх декількох тижнів гітара була виставлена ??в музеї в Ірландії. Раніше, кілька років тому, вона була продана на торгах аукціонного дому Christie's приблизно за 100 тисяч доларів.

Джон Леннон був застрелений шанувальником в Нью-Йорку в 1980 році. Харрісон помер від раку легенів у Лос-Анджелесі в 2001 році.

Зараз ви читаєте новину «Гітару "The Beatles" продали за 408 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі