вівторок, 27 лютого 2018 17:12

Гітари, вікінги і епатаж - хто змагатиметься з MELOVIN на Євробаченні
23

24 лютого назвали переможця нацвідбору Євробачення-2018. Ним став одесит 20-річний MELOVIN з яскравим номером, у якому загоряються підмостки-сходи, на котрих стоїть рояль виконавця. MELOVIN представлятиме Україну на пісенному конкурсі в столиці Португалії Лісабоні. Більшість країн, які беруть участь в конкурсі, теж вже встигли обрати претендентів.

Пропонуємо добірку переможців нацвідбору 23 країн.

Німеччина
У Німеччині за право участі в Євробаченні боролися 6 виконавців. Виграв 27-річний Міхаель Шульте. Глядачі порівнюють його з британським актором, виконавцем Едом Шираном, автором хіта Shape of You. Глядачі та журі оцінили пісню Шульте You Let Me Walk Alone, присвячену його покійному батькові.

Автор: /eurovision.ua
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З такими композиціями не перемагають"

Чорногорія
Після минулорічного епатажного учасника Славка Калезича, якого глядачі охрестили хвостатим кентавром. Нинішній переможець має нейтральніший вигляд. Чорногорія обрала у фіналі Ваню Радовановіча. Разом із піаністом і струнним квартетом він виконає ліричну пісню чорногорською мовою Inje ( "Іній").

Автор: /eurovision.ua
 

Греція
Грецію на Євробаченні представить співачка Джіанна Терзі з композицією Oneiro mou, що перекладається як "Моя мрія". На рахунку виконавиці вже є кілька успішних музичних альбомів, але вона все одно вирішила випробувати сили на міжнародному конкурсі.

Автор: /eurovision.ua
 

Сербія
За перемогу в національному відборі Сербії боролися 17 артистів. Публіка обрала популярного музиканта Саню Іліча і його групу Balkanika, яка грає традиційну балканську музику. 1982 року Іліч створив пісню для жіночого тріо Aska, які того року представляли Югославію на Євробаченні. Посіли 14-те місце.
А 1998-го артист заснував гурт Balkanika. Для створення музики гурт використовує автентичні балканські інструменти, тому жанр їхньої творчості можна охарактеризувати як особливий звук із елементами світової поп-музики.
На сцені Євробачення в Лісабоні вони заспівають пісню Nova deca, яка в перекладі означає "Наші діти".

Автор: escXtra
 

Ірландія
Ірландію на Євробаченні-2018 представить 25-річний Райан О'Шонессі, який заявив про себе на шоу талантів The Voice of Ireland. Уже відомо, що він виконає пісню Together, яку написав спільно з авторами спільноти The Nucleus спеціально для конкурсу. Але в мережу композицію поки не викладали - тримають інтригу.

Автор: bit.ua
 

Кіпр
Кіпр відправляє на конкурс грецьку поп-співачку албанського походження Елені Фурейра. Артистка намагалася потрапити на Євробачення 2010-го і 2016 року, але пощастило їй тільки зараз. Конкурсна пісня Елені з етнічними мотивами називається Fuego.

Автор: Naftemporiki
 

Мальта
Від Мальти на Євробачення поїде співачка Кристабель Борг. Музичну кар'єру вона розпочала ще підлітком, а на Євробачення пробувала потрапити тричі. Цьогоріч пісня Taboo принесла їй перемогу в нацвідборі з великим відривом від конкурентів.

Автор: Wiwibloggs
 

Швейцарія
Кілька років поспіль Швейцарії не вдавалося прорватися до фіналу Євробачення. Щоб якось реабілітуватися цього року, організатори швейцарського нацвідбору оновили систему голосування і запросили нових композиторів. У підсумку вибрали дует рідних брата і сестри Zibbz, які будуть барабанити в унісон.

Автор: ESCDaily
 

Велика Британія
Велику Британію цьогоріч представить співачка SuRie з піснею Storm. Ця співачка - не новачок на конкурсі: 2015-го вона їздила на Євробачення від Австрії як бек-вокалістка, а торік співпрацювала з бельгійкою Blanche, яка виконувала пісню City Lights.

Автор: Daily Express
 

Данія
Актор і вчитель із зовнішністю вікінга Джонас Расмуссен починав кар'єру з виконання каверів на треки відомих виконавців і досі є фронтменом кавер-групи Hair Metal Heröes. На Євробаченні Rasmussen поїде з композицією Higher ground, в якій закликає до миру і порозуміння.

Автор: Евровидение 2018
 

Італія
Італійці на Євробачення відправляють дует MetaMoro, в який входять титуловані на батьківщині музиканти Ерман Мета і Фабріціо Моро. Вони представлять пісню Non mi avete fatto niente ("Ви нічого не зробили для мене"), яка вже принесла музикантам одну перемогу - на фестивалі італійської пісні в Санремо, який проходив на початку лютого.

Автор: Eurovoix
 

Хорватія
Хорватію представить Франка Бателіч з піснею Crazy, реліз якої відбудеться найближчими днями. Співачка отримала популярність завдяки перемозі в Showtime та участі в шоу талантів Pop Idol 2007 року. Після тріумфу артистка зникла і повернулася тільки 2013-го.

Автор: bit.ua
 

Македонія
Македонський поп-рок дует Eye Cue теж поки не афішує свою пісню. Ця група дебютувала 2008 року і практично відразу стала однією з найпопулярніших у країні. За час свого існування Eye Cue брали участь у багатьох міжнародних фестивалях, але на Євробаченні їдуть вперше.

Автор: YouTube
 

Ізраїль

Представницею Ізраїлю стала співачка і саунд-продюсер Нетта Барзілай. За правилами ізраїльського відбору, на Євробачення їде переможець місцевого шоу талантів Hakochav Haba. На цьому конкурсі Нетта підкорила журі виконанням хітів What is Love, Barbie Girl, Gangnam Style і Tik Tok в авторській інтерпретації.

Автор: Eurovision Song Contest Wiki - Fandom
 

Франція
Французький дует Madame Monsieur виконає на Євробачення пісню Mercy, з якою вже виступав у півфіналі українського нацвідбору. Голос вокалістки цієї групи Емілі Сатти можна було чути в рекламах Blackberry, Lacoste і Chanel. 2013-го співачка познайомилася з Жан-Карлом Лукасом, заснувавши проект Madame Monsieur.

Автор: Википедия
 

Росія
За рік росіяни не змінили рішення відправити на конкурс Юлію Самойлову, яку в минулому році не пустили в Україну. З якою пісні співачка поїде в Лісабон, поки не відомо.

Автор: lab.bit.ua
 

Чехія
На національний відбір у Чехії подали заявки понад 400 артистів. Вибір журі упав на місцевого Джастіна Бібера - Миколаса Йозефа. Цей молодий співак, сонграйтер, вуличний музикант, екс-модель заспіває на Євробаченні композицію Lie To Me, присвячену його нещасливому коханню.

Автор: YouTube
 

Іспанія
Переможцем іспанського відбіркового шоу Eurovision Gala став дует музиканта і кінематографіста 20-річного Альфреда і співачки 19-річної Амайя. На Євробачення музиканти поїдуть із проникливою баладою Tu Canción.

Автор: Las Provincias
 

Молдова
Від Молдови на конкурс їде гурт DoReDos з піснею My lucky day, яку написав Філіп Кіркоров разом з поетом Джоном Баллардом.

Автор: ESCDaily
 

Словенія
Словенію на конкурсі представить співачка і автор пісень Ліа Сирк. Вона намагалась потрапити на Євробачення вже кілька разів. Цьогоріч перемогла з піснею Ne, hvala! ( "Ні, дякую!").

Автор: Slovenia Top 40 Music Charts - PopNable
 

Угорщина
Угорці довірили шанс представити країну рок-групі AWS, не побоявшись, що музиканти розполохають аудиторію поп-конкурсу важкими гітарами і гроулом.

Автор: www.boon.hu
 

Латвія
Від Латвії на Євробачення поїде співачка з бразильськими корінням 23-річна Лаура Ризотто, яка перемогла в конкурсі Supernova 2018. У Лісабоні вона виконає пісню Funny Girl про дівчину, яка закохалася в найкращого друга і довго не наважувалася в цьому зізнатися.

Автор: Boom Boom Chik
 

Білорусь
Білоруси поклали сподівання на молодого українського співака Микиту Алексєєва. На конкурсі він представить пісню Forever.

Автор: Звезда
 

Євробачення-2018 пройде в столиці Португалії – Лісабоні. Півфінали конкурсу заплановані на 8 і 10 травня, фінал – на 12 травня. Країна буде вперше приймати шоу завдяки минулорічній перемозі свого учасника Сальвадора Собрала, який став тріумфатором конкурсу в Києві.
Україна виступатиме у другому півфіналі Євробачення-2018. За результатами жеребкування Melovin виступить останнім.

Зараз ви читаєте новину «Гітари, вікінги і епатаж - хто змагатиметься з MELOVIN на Євробаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі