понеділок, 19 листопада 2012 11:46

Героя документального фільму про донбаські копанки побили бейсбольними бітами

Героя документального фільму про донбаські копанки побили бейсбольними бітами
Кадр з фільму

Головного героя документального фільму Маріанни Каат "Шахта № 8" Юрія Сіканова побили бейсбольними бітами. Він у важкому стані перебуває в макіївській лікарні. Про це "ОстроВу" повідомив голова громадської організації СОГ "Трудовий рух "Солідарність" Костянтин Ільченко.

"Поки ми не знаємо подробиць, але відомо, що після цього фільму у Юри почалися складнощі з місцевим населенням - після показу фільму в Сніжному закрили копанки. Один благодійний фонд навіть пропонував Юрі переїхати в Харків. Але він не погодився, оскільки в сім'ї і за матір і за батька... Ми йому казали: "Юра, якщо будуть проблеми, дзвони, і Микола Кузьмич (Козирєв, голова обласної організації Комітету захисту конституційних прав і свобод громадян - авт.) також казав йому. І раптом - вчора мені повідомили...", - розповів Ільченко.

Тепер хлопцю потрібна операція, яка коштує 10 000 грн., також на передопераційне обстеження необхідно знайти ще 1500грн.

"Наші, доморощені чиновники заборонили демонстрацію цього фільму на міжнародному фестивалі "DocudaysUA", який проходив у Києві. Заборона була неспроста, цей фільм розповідав про вугільні "копанки" і примусову дитячу працю, про справжнє, а не показушне життя сучасного Донбасу. Завдяки цьому фільму і безстрашності Юри, правда про Донбас стала відома всьому світу. Просимо всіх небайдужих людей надати посильну допомогу і перерахувати гроші на картку ПриватБанку: 5211 5374 1725 8378", - каже Ільченко.

24 березня відбувся міжнародний фестиваль документального кіно "DocudaysUA", в програму якого був включений фільм Маріанни Каат "Шахта № 8", проте за кілька днів до фестивалю студія "Інтерфільм", що має ексклюзивні права на показ цього фільму в Укріїні з невідомих причин заборонила автору демонструвати фільм на фестивалі. Як повідомляла Каат, на адресу організаторів фестивалю посипалися погрози. Тим не менш, режисерка знайшла можливість на окремій площадці фестивалю показати фільм усім бажаючим.

Зараз ви читаєте новину «Героя документального фільму про донбаські копанки побили бейсбольними бітами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі