пʼятниця, 16 листопада 2012 17:03

Режисер Іллєнко зніме фільм про події навколо скандальних окружкомів

Режисер Іллєнко зніме фільм про події навколо скандальних окружкомів
Іллєнко вважає, що важливо, щоб ці події навколо ОВК залишилися в історії. Фото: Анатолій БАБАК

Відомий український кінорежисер, автор фільму "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" Михайло Іллєнко планує зняти документальний фільм про політичні події, які відбувалися навколо скандальних мажоритарних округів під час виборів.

Про це видатний режисер розповів в ексклюзивному коментарі Gazeta.ua у Києві.

"Я попросив Андріїв Іллєнка й Мохника, щоб вони зібрали всі касети, які були відзняті на цих подіях (навколо скандальних окружкомів під час парламентських виборів – Gazeta.ua), щоб, може, просто документальний фільм зробити. Це було б цікаво, і важливо, щоб це залишилося в історії", - зазначив Іллєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іллєнко зніматиме фільм за твором Шевченка на Черкащині

Він також поділився своїми планами, зокрема, що ще могло б стати сюжетом для його майбутніх фільмів.

"Наприклад, "Солодку Дарусю" Матіос важко екранізувати. Це проза не для кіно. Тобто це породиста генетично проза, тому її складно на кіно перевести. Зате цікаво було б Юрія Горліса-Горського "Холодний Яр" зробити. Але зараз я поки що займаюся твором Шевченка", - сказав митець.

"У Холодному яру я познайомився з внучкою Горліса-Горського. Планую з нею зустрітися в Києві. Щоправда, вона українською не розмовляє, бо живе в Америці", - додав режисер.

Зараз ви читаєте новину «Режисер Іллєнко зніме фільм про події навколо скандальних окружкомів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі