пʼятниця, 16 грудня 2011 20:15

Галина Вдовиченко за премію "Книжки року Бі-Бі-Сі" зробить вдома ремонт

Галина Вдовиченко за премію "Книжки року Бі-Бі-Сі" зробить вдома ремонт

Львівська письменниця Галина Вдовиченко переконана, що цього року в Україні вийшло багато хороших книжок. Та фаворитом літературної премії "Книга року Бі-Бі-Сі" вважає роман "Хронос" Тараса Антиповича.

"Упевнена, що цього року переможцем стане Тарас Антипович. Чимало людей, на чиї літературні смаки я зважаю, вже прочитали роман "Хронос" і публічно високо оцінили його. Не маю сумніву в тому, що він того вартує, бо давно звернула увагу на потенціал цього автора", - каже Вдовиченко.

Однак, її "фаворит року" навіть у довгий список "Книга року Бі-Бі-Сі" не потрапив.

"Це роман "Сни Юлії і Германа" Галини Пагутяк. Зараз читатиму "Нариси бурси" Антона Санченка та "Хронос" Тараса Антиповича, тож наразі остаточних висновків не роблю. А хороших книжок, як на мене, вийшло чимало. Мені дуже подобається мова та стиль романів Петра Яценка (цього року вийшов його новий роман "Дерево бодхі"). Серед вражень року: "Господні комарики" Жежери, Ольга Токарчук – "Веди свій плуг понад кістками мертвих" та "Бігуни", Сьоран та чимало інших", - розповіла Gazeta.ua письменниця.

Галина зізналася, що для неї несподіванкою стало те, що книжка "Я знаю, що ти знаєш, що я знаю" Ірен Роздобудько не потрапила у довгий список "Книги року Бі-Бі-Сі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За кращі книги голосують пивом, віскі, коньяком і самогоном

Натомість, роман Вдовиченко "Бора" потрапив у п'ятірку фіналістів премії.

"Думаю, ті члени журі, хто голосував за "Бору", просто побачили-відчули у тексті те, що я хотіла цим романом сказати. Хоча й елемент везіння теж присутній, бо у довгому списку є книжки, які теж мали усі підстави опинитись у фіналі", - зазначила Галина.

Письменниця наразі не переймається перемогою й не думає, на що витратити премію.

"Я не ділю шкуру не впольованого ведмедя. Кожному літератору у нашій країні легко знайшлося б, куди витратити премію. Я, скажімо, зробила б ремонт у квартирі. Але й без ремонту можна жити. Ще зароблю", - підсумувала Вдовиченко.

Нагадаємо, у фінал "Книги року Бі-Бі-Сі", окрім "Бори" Галини Вдовиченко, увійшли Тарас Антипович - "Хронос", Антон Санченко – "Нариси бурси", Володимир Рутківський – "Сині води" і Артем Чапай – "Подорож із Мамайотою в пошуках України".

Зараз ви читаєте новину «Галина Вдовиченко за премію "Книжки року Бі-Бі-Сі" зробить вдома ремонт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі