Ексклюзиви
пʼятниця, 16 грудня 2011 13:58

Артем Чапай вважає, що написав суспільно значущу книжку

Артем Чапай вважає, що написав суспільно значущу книжку

Фаворитом літературної премії "Книжка року Бі-Бі-Сі" є Тарас Антипович зі своїм романом "Хронос".

Про це Gazeta.ua заявив письменник, один з фіналістів "Книжки року Бі-Бі-Сі" Артем Чапай.

На його думку, "Хронос" - книжка суспільно значуща.

"Це наче й фантастика, але в ній явно промальовується нинішня Україна. Починаючи від мажорів, які п'яні за кермом безкарно вбивають людей. І закінчуючи владою, яка збирає податки з усіх (у книжці це - біологічний час), а використовує їх не за призначенням, а на саму себе", – вважає Чапай.

Книга Артема "Подорож із Мамайотою в пошуках України" також увійшла до п'ятірки фіналістів літературної премії Бі-Бі-Сі. Автор вбачає у романі, як і у "Хроносі", суспільну значимість.

"Це книжка про людей нинішньої України. Зокрема, і про соціальну ситуацію в країні. В тому числі - такі "банальні" питання, як зарплати, пенсії та стипендії; різке розшарування на багатих і бідних; алкоголізм і безробіття в селах. Але водночас - про доброту й життєстійкість людей, які навіть у таких умовах готові допомогти іншим", - каже письменник.
Артем також повідомив, що у випадку перемоги у "Книзі року Бі-Бі-Сі", грошову премію (12,5 тис. грн) витратить на немовля, яке невдовзі народиться.

"Особливо це буде актуально, якщо наші мудаки при владі таки скасують допомогу при народженні дитини або ускладнять її отримання, як вони це збиралися зробити", - зазначив Артем Чапай.
Нагадаємо, переможця літературної премії "Книжка року Бі-Бі-Сі" оголосять 23 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Артем Чапай вважає, що написав суспільно значущу книжку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі