середа, 17 квітня 2019 14:49

Фотограф показав мінімалістичні пейзажі Галичини
7

Юрко Дячишин «Terra Galicia»
Фото: Ольга Васьків
Юрко Дячишин «Terra Galicia»
Юрко Дячишин «Terra Galicia»
Юрко Дячишин «Terra Galicia»
Юрко Дячишин «Terra Galicia»

У львівській галереї "Дзиґа" фотопроект Terra Galicia презентував фотограф Юрко Дячишин. 2 роки він фотографував природу Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей. Назву виставки та проекту допомогли підібрати підписники його сторінки у Fаcebook з-поміж 2 варіантів – Terra Galicia та Halychyna Land.

Юрко Дячишин уже відомий своїми фотопроектами і виставками Slavik's Fashion, Slavik Super Star, "Його сни", "Карпатські пастухи", "Лавочки", "Святий Франклін". Фотографувати природу почав 2 роки тому. Випадково захопився пейзажами Західної України. Виїжджав на цікаві місця у різні пори року, аби на фото передати, як змінюється рельєф, колір і настрій природи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Архітектор, який забудував Львів": відкрили виставку про Івана Левинського

"Для мене земля Галіція — це як інша планета. Це більше сімдесяти поїздок областями Галичини, пошук місця, певного освітлення, ракурсу, часу доби та іншого. Проект почався у соцмережах — там я публікував нову роботу. Загалом більше шести сотень. На виставці усього 40 робіт. Зараз у цей момент іде процес перезавантаження, я на певний час зроблю паузу, але і далі шукатиму незвідану землю Terra Galicia", — каже автор Юрко Дячишин.

На фото — лише природа у різні пори року. Автор уникав присутності людей, тварин, будівель, інфраструткури. Також на фото немає туманів, світанків і заходів сонця, у роботах переважає мінімалізм. Триватиме виставка до кінця травня. Усі роботи можна придбати, але їхня кількість лімітована.

26 березня у львівській "Пороховій вежі" відкрили виставку "Іван Левинський. Імпульс" про архітектора, промисловця, громадського діяча, професора Івана Левинського. Найкращі споруди Львова — це його роботи. У місті відзначають рік Левинського.

Зараз ви читаєте новину «Фотограф показав мінімалістичні пейзажі Галичини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі