середа, 10 травня 2017 17:35

Фіналісти Євробачення-2017 відповіли на запитання преси (фоторепортаж)
59

Прес-конференція десятьох фіналістів Євробачення-2017: ведучі Ігор Посипайко та Ніка Константінова
Фото: Gazeta.ua
Прес-конференція десятьох фіналістів Євробачення-2017: ведучі Ігор Посипайко та Ніка Константінова
Прес-конференція десятьох фіналістів Євробачення-2017
Прес-конференція десяти фіналістів Євробачення-2017: SunStroke Project з Молдови
Прес-конференція десяти фіналістів Євробачення-2017: SunStroke Project з Молдови

У першому півфіналі міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2017 виступили 18 конкурсантів. Десятеро з них пройшли до фіналу, який відбудеться 13 травня. Другий півфінал пройде 11 травня. У наступний тур пройшли представники Молдови, Азербайджану, Греції, Швеції, Португалії, Польщі, Вірменії, Австралії, Кіпру та Бельгії.

Півфінал відкрив український співак Діма Монатік англомовною версією свого хіта "Кружит". Організатори визнали його найперспективнішим мультиартистом.

На червоній доріжці вперше з'явився фіналіст від Португалії Сальвадор Собрал. Пропустив три репетиції. Їх провела замість нього його сестра та автор конкурсної пісні на португальському "Кохання для двох" Луїза. Через хворобу серця організатори дозволили Сальвадору приїхати пізніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фоторепортаж з репетиції O.Torvald на Євробаченні та спіднє Галича у подарунок

Під час виконання ліричної пісні зал запалився тисячами вогників. На фоні показували відеоряд - густий зелений ліс. Сальвадор з'явився на сцені в чорному - класичному чоловічому костюмі та сорочці.

"Радий, що глядачі зрозуміли мою пісню і проголосували за мене. Більшість не знає мови, на якій написана композиція. Але вони відчули емоції, які вона несе. Це доводить, що справжнє знаходить відгук. Якщо ти робиш не пластмасовий продукт, а хочеш щось передати від серця, інші це зрозуміють. Сподіваюся, що після Євробачення я зможу відправитись у світове шоу", - сказав Собрал. На прес-конференцію після півфіналу вийшов у чорному светрі з написом англійською "Врятуйте біженців".

"Цей європейський конкурс про музику, а не про політику. Але це також місце зустрічі представників різних країн. Можливість поговорити про важливі речі, які відбувають сьогодні з нами".

Не варто помилятися, називаючи когось презирливим словом "біженці". Насправді це ті, хто біжать від смерті. І якщо ми люди, а не тварини, маємо бути людяними. Допомагати одне одному.

"Європа намагається робити це", - додав співак.

До фіналу також пройшов один з наймолодших учасників музичної першості 17-річний австралієць Ісая з піснею "Ніщо не приходить легко". Якщо виграє, за правилами конкурсу, Австралія не зможе приймати наступне Євробачення. Для цього їй доведеться обрати одну з країн Європи. Цього року Австралія бере участь у конкурсі втретє. 2016-го у Стокгольмі співачка Дамі Ін з композицією "Звук тиші" посіла друге місце.

"Мріяв потрапити сюди із семи років. Вдячний глядачам, які голосували за мене. Якщо ти хочеш чогось досягти, потрібно тяжко працювати. Про це моя пісня. Неважливо, хто ти і звідки. Тоді все вдасться. Сьогодні я переконався у цьому", - сказав Ісая.

Польська конкурсантка Кася Мош присвятила свою пісню "Ліхтарик" захисту тварин. Перед цим знялася в еротичному журналі Playboy, де закрила груди собакою. Співачка брала участь в польському національному відборі на Євробачення тричі.

"Європа рухається вперед, і традиції конкурсу можуть змінюватися. Поп-музику може замінити альтернативний поп. А виступи конкурсантів, можливо, стануть більш театралізованими", - зауважила вокалістка гурту "Діхай" з Азербайджану Діана Гаджиєва. На правій руці має татуювання "Спасибо". Гурт пройшов до фіналу з піснею "Скелети". На сцені чорна кімната, списана крейдою словами "Готовий?", "Скелети" та "Моє серце", трансформується у велику платформу. На ній стоїть драбина. Нагорі стоїть учасник гурту у чорній масці у формі голови коня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 тис. поліцейських охороняють порядок біля місця проведення Євробачення

На прес-конференції після півфіналу конкурсантка від Бельгії Бланш розхвилювалася, забула англійську та не змогла відповісти на питання журналістів.

Букмекери прогнозують перемогу на конкурсі Франческо Габбані від Італії та Робіну Бенгтссону від Швеції. Вони виступатимуть у фіналі.

На шоу першого півфіналу у Міжнародному виставковому центрі розпродали понад 85% квитків. Зазвичай під час перших півфіналів глядацька зала в інших країнах заповнювалася лише на 60-75%.

Українська письменниця Лариса Ніцой розкритикувала співачку Руслану за її пропозицію вирішити проблему з російськомовними квитками на фінал конкурсу Євробачення-2017 за допомогою акції "купуй квитки українською мовою".

Зараз ви читаєте новину «Фіналісти Євробачення-2017 відповіли на запитання преси (фоторепортаж)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі