понеділок, 08 серпня 2011 09:46

Фінал "Гаррі Поттера" взяв срібло серед найприбутковіших фільмів

Фінал "Гаррі Поттера" взяв срібло серед найприбутковіших фільмів

Восьма, заключна, частина кіноепопеї про Гаррі Поттера зайняла третє місце в списку найкасовіших фільмів всіх часів і народів, повідомляє в понеділок ресурс Boxofficemojo.com.

Завдяки вдалому старту в Китаї, котрий, за попередніми оцінками, приніс студії Warner Bros понад 25,5 мільйона доларів, загальносвітові збори "Гаррі Поттера та Дарів Смерті-2" (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2) досягли значної цифри в 1,13 мільярда доларів, з яких лише 342 мільйони були зароблені на головному кіноринку світу, в Північній Америці. Майже 100 мільйонів доларів принесла Велика Британія, 80 мільйонів дала Японія, 68,6 - Німеччина, 55,5 - Франція.

Вже зараз можна сказати, що восьма частина "Поттеріани" посіла почесне третє місце серед найбільш касових фільмів усіх часів, відтіснивши "Володаря перснів: Повернення короля" (The Lord of the Rings: The Return of the King) з його підсумковою сумою в 1,12 мільярдів доларів. Попереду залишаються лише "Титанік" і "Аватар" з недосяжними показниками в 1,84 і 2,78 мільярда доларів відповідно.

Багато в чому, як підкреслюють експерти Boxofficemojo.com, касовий успіх картини визначається дорожнечею квитків на 3D-покази: за кількістю проданих квитків вона поступається як "Поверненню короля", так і самому першому фільму "Поттеріани", "Гаррі Поттер і Філософський камінь" ( Harry Potter and the Sorcerer's Stone).

Тим часом, чемпіоном вихідних в північноамериканському прокаті стала стрічка "Повстання планети мавп" (Rise of the Planet of the Apes), яка заробила 54 мільйони доларів, тобто, майже на 20 мільйонів доларів більше, ніж прогнозували на студії 20th Century Fox.

Зараз ви читаєте новину «Фінал "Гаррі Поттера" взяв срібло серед найприбутковіших фільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі