вівторок, 13 березня 2012 14:33

"Фільм не про братів чемпіонів світу з боксу" - Кличко
19

Віра Ульянченко
Євген Червоненко
Сергій Бубка

В столичному кінотеатрі "Україна" відбулась прем'єра документального фільму "Кличко" . З 15 березня стрічка виходить в прокат.

"Фільм не про братів чемпіонів світу з боксу, а про хлопців, які просто мріяли, я б його назвав "Немає нічого неможливого", - каже Віталій Кличко.

Світова прем'єра картини про становлення братів Кличко, їх спортивну кар'єру, відносини в родині, життя поза спортом відбулась минулого року в Нью-Йорку на фестивалі, який організував зірка Голлівуду Роберт де Ніро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Такого фільму не пам'ятаю - історичний, воєнний, про українців

"Спостерігав за глядачами, приємно здивувало, що ніхто не виходив із залу, не розмовляв по телефону, глядачі віддали дві години фільму про нас, а не якомусь екшену. Хоча в нашому фільмі є і драма і напруга, деякі кадри можна порівняти з фільмом-жахів", - додає Володимир Кличко.

"Багато жінок закриває очі, коли показують як тампон лікаря повністю провалюється в рану над оком Віталія під час бою з Леноксом Люїсом. З нашого фільму про спортивні  лаштунки можна дізнатися більше ніж з будь якої книги".

180 годин витратив на монтування відзнятого матеріалу режисер картини німець Себастіан Денхардт.

"Знаю, що до боксерів зверталися багато кінемотографістів з пропозицією зняти про них фільм. Щасливий, що брати довірили це мені", зізнається він.

"Вперше зустрівся з Володимиром в його тренувальному таборі в австрійських Альпах, він нас частував м'ясом-гриль власного приготування. Так ми два роки і прожили разом з братами Кличками. Всі кадри зроблені з першого дубля, жодних репетицій. Особливо унікальні кадри з минулого ми шукали по всьому світу. У Флориді, в підвалі одного зі старих знайомих Віталія, знайшли відеокасету на якій знято його перший приїзд до США наприкінці 1980-х. Він ще радянській підліток, вперше скуштувавши кока-колу каже, що міг би випити її ціле відро".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм про суд проти Тимошенко показали парламентаріям НАТО

Першому кому показали фільм по завершенню зйомок був старший син Віталія Кличка Єгор.

"Якщо б йому картина сподобалась ми теж би дали добро", - розповідає Володимир.

"Єгору сподобалось, лише запитав чому його нема в фільмі. Тоді в останній момент вставили кадри, де батько його підстригає власноруч на кухні вдома. Віталій ще каже в кінці: "отак я економлю 15 євро".

Брати Клички присвятили фільм про себе своєму батькові генерал-майору авіації Володимиру Родіоновичу Кличку, якого не стало минулого року.

Зустріч з творцями і героями картини "Кличко" відбудеться в Одесі, Дніпропетровську, Києві й Тернополі.

Зараз ви читаєте новину «"Фільм не про братів чемпіонів світу з боксу" - Кличко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі