пʼятниця, 31 січня 2020 12:00

Фільм "Наші котики" руйнує міфи про війну — Уляна Супрун

Автор: Фото надане прес-службою фільму ”Наші котики”
  Акторка Віра Климковецька у фільмі "Наші котики" грає журналістку Олю. Приїжджає на Донбас із мрією зробити документальне кіно про бойові дії. На передовій приєднується до добровольців. Їх втілили (зліва направа) Дмитро Хом'як, Дмитро Тубольцев, Станіслав Бжезінський та Петро Микитюк
Акторка Віра Климковецька у фільмі "Наші котики" грає журналістку Олю. Приїжджає на Донбас із мрією зробити документальне кіно про бойові дії. На передовій приєднується до добровольців. Їх втілили (зліва направа) Дмитро Хом'як, Дмитро Тубольцев, Станіслав Бжезінський та Петро Микитюк

Комедія про добровольців на Донбасі "Наші котики" показує, що на війні важливий гумор.

Про це розповіла продюсерка фільму, колишня виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Стрічка "Наші котики" — це відхід від пафосу і сміхотерапія для кожного з нас, - каже Супрун. - По-перше, у країні продовжується війна. Треба нагадати, що вона є. По-друге, гумор, який відображується у фільмі, був на початках війни і зберігається зараз. Бо життя продовжується, нехай і в бліндажі. Там теж є свої смішні моменти. Як казали ветерани на спеціальному показі, без гумору вони б, можливо, і збожеволіли. Потрібен, щоб зняти стрес і сміятися з ворога та смерті в обличчя.

Фільм руйнує міфи. Один з основних – що на війні немає гумору. Коли наші воїни регулярно бачать смерть, для них жарти навіть важливіші, аби пережити жахіття і травми.

У стрічці є і світлий, і чорний гумор, коли ми висміюємо нашого ворога. Це здоровий спосіб, щоб ми стали більш відважними, були впевненими в собі та своїй перемозі. Є й сумні, емоційні моменти. У кожній сцені глядач щось відчуває".

Персонажі фільму — це збірні образи. Лише Дмитро Тубольцев зіграв фактично себе — актора на позивний "Літо". Він працював у київському Молодому театрі. Був учасником Майдану, пішов добровольцем в АТО, брав участь у боях за Піски.

"Персонаж списаний з мене, - говорить Тубольцев. - Основна історія перетинається. Коли йшов на війну, нікому не сказав. Знали тільки дві людини. Вони проговорилися. За півмісяця Ірма Вітовська дізналася, і театром почали мені збирати на форму і бронік. Вона особисто привезла мені до табору амуніцію. Я принципово знімався у фільмі в тій самій формі, в якій воював.

"Наші котики" показують, що ми нелегко ставимося до війни. Сприймаємо такою, якою вона є, і залишаємось людьми, які хочуть жити в мирі. І знаходимо собі якусь розраду. Ми на фронті справді жартували. Якби не розслаблялися, стали б небезпечними для самих себе. Тому це кіно зараз, як ніколи, на часі. Хочемо завдяки гумору тверезо дивитися на ці події, щоб бути з гарячим серцем і холодною головою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У радянських фільмах показували придумані подвиги

Фільм "Наші котики" йде у прокаті з 30 січня. Дія відбувається 2014 року неподалік села Чорнухине на Луганщині. Актор, інженер, футбольний тренер і продавець квітів ідуть добровольцями на фронт. Троє не мають бойового досвіду, нічого не знають про наміри командування, майже не орієнтуються на місцевості. Їх відправляють на найглухішу позицію на передовій. Але саме там ворог готує наступ, за сюжетом.

Творці стрічки називають її неполіткоректною патріотичною комедією. Ґрунтується на відео та розповідях бійців добробатів і Збройних сил.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Наші котики" руйнує міфи про війну — Уляна Супрун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі