Ексклюзиви
середа, 29 травня 2013 11:12

Фестиваль польського кіно розкаже про "грішну любов" та порятунок євреїв під час війни
8

У темряві
Польська Сібіріада
Віртуальна війна
Кріт
Любовні історії

Учора, одночасно в шести українських містах, стартував фестиваль сучасного польського кіно.

Сеанси почалися сучасною родинною оповіддю, у якій розкривається одвічна проблема батьків та дітей. Герої фільму "Mій велосипед" вирушають у справжню чоловічу подорож. Для них - це можливість подивитись одне одному у вічі, не зважаючи на роки нерозуміння і ворожнечі.

Протягом тижня покажуть вісім стрічок - від романтичних комедій на кшталт "Любовних історій" до військової драми "У темряві" сучасного польського кінематографу. Також, серед них і документальна стрічка "Віртуальна війна" про інтернет-гравців, які на симуляторах польотів розігрують повітряні баталії. І історичний детектив "Крот".

У темряві

Воєнна драма Агнешки Холланд цього року номінувалася на "Оскар" як кращий іноземний фільм.

Події стрічки обертаються навколо історії майстра львівських каналізаційних мереж Леопольда Сохи. Він, ризикуючи своїм життям і життям своїх рідних, врятував від смерті більше десяти євреїв. Навесні 1942 ховав їх у львівській каналізації і протягом 14 місяців приносив їм їжу, прав одяг, оберігав перед новими небезпеками.

Польська Сибіріада

Драматична історична стрічка. Цей фільм оповідає долю Яна Долини, його дружини і дітей. Про нелюдські умови перебування у радянському таборі, про безжальну до людини природу, і про відвагу цієї родини.

Не соромлячись

Це історія любові брата і сестри, про їхнє болісне дорослішання та протистояння культурним табу. Дія фільму відбувається протягом декількох спекотних літніх днів у Нижній Сілезії. Тадек несподівано усвідомлює своє еротичне захоплення сестрою. Випробовуючи почуття провини, він намагається побороти в собі цю любов.

Цього року фестиваль сучасного польського кіно проходить у шести містах України - Києві, Вінниці, Сімферополі, Одесі, Донецьку та Харкові. Стрічки демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль польського кіно розкаже про "грішну любов" та порятунок євреїв під час війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі