вівторок, 12 листопада 2013 14:02

Фестиваль "Молодість" обійшовся державі на 2,3 мільйона менше, ніж кінотусовка Тігіпко

Фестиваль "Молодість" обійшовся державі на 2,3 мільйона менше, ніж кінотусовка Тігіпко

Департамент культури Київської міськдержадміністрації 8 жовтня купив послуги у громадської організації "Фонд "Молодість". Суть послуг - організувати і провести Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість". Цей захід пройшов з 19 по 27 жовтня у Києві. На фестиваль чиновники виділили 665 тисяч 330 гривень. Про це повідомляє "Вісник державних закупівель".

Організатором фестивалю є кінокритик Андрій Халпахчі, громадською організацією "Фонд "Молодість" керує кінокритик Людмила Новікова. Для порівняння - 30 серпня комунальне підприємство "Облконцертсервіс" уклало угоду з ТОВ "Український кінофестиваль" на проведення IV Одеського Міжнародного Кінофестивалю. Це коштувало державі 3 млн. грн, теж повідомляє "Вісник державних закупівель".

Вікторія Тігіпко є президентом Одеського кінофестивалю і співвласником ТОВ "Український кінофестиваль". Другий співвласник "Українського кінофестивалю" - генеральний директор Одеського кінофестивалю Денис Іванов. Він же - засновник компанії "Артхаус траффік", яка займається дистрибуцією кіно. В "Артхаусу" та "Українського кінофестивалю" навіть однакові телефони. А керує ТОВ "Український кінофестиваль" Леонід Возгоменчук - депутат Бориспільської райради від "Сильної України".Ще Вікторія Тігіпко - дружина "регіонала" Сергія Тігіпка. Він займає 12-те місце в сотні найбагатших людей України. За оцінками журналу "Forbes", статки Тігіпка складають 1 мільярд 110 тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль "Молодість" обійшовся державі на 2,3 мільйона менше, ніж кінотусовка Тігіпко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі