понеділок, 07 листопада 2011 12:26

Смолоскипним маршем на Львівщині відзначали створення ЗУНР

5 листопада понад 70 людей зібралося в Стрию (Львівська область) біля пам'ятника вождю націоналістів Степанові Бандері на марш Героїв Листопадового чину. Хода стартувала о 18:30.

Акцію організувала націоналістична організація УНА-УНСО. Приурочена вона була до 93-річниці з дня створення Західно-Української Народної Республіки. Участь у події взяли здебільшого молоді хлопці. Проте серед мужніх молодиків були присутні й старші чоловіки та навіть дівчата. Більшість людей у колоні були одягнені в камуфляжний однострій. У руках учасники акції тримали смолоскипи та прапори УНСО, ВО "Свободи" й державний прапор України.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У Києві люди з прапорами УНР і ЗУНР "об'єднали" правобережну та лівобережну Україну (ФОТО)

Дорогою націоналісти викрикували: "Одна-Раса,Одна-Нація,Одна-Батьківщина, це-Україна!", "Герої не вмирають - вмирають вороги!", "Наш ворог - олігархія, наша мета - Велика Україна!", "УНСО - До Штурму! УНА - До Влади!", та згадуючи останні події в Луганську (іноземні студенти спершу вбили одного Луганчанина, а пізніше порізали ще двох) "Памятай, чужинець, тут господар - Українець!". Стрияни здивовано спостерігали за натовпом зі смолоскипами. Та все ж реакція у містян була позитивна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Галичани були натхненниками консолідації української нації: ЗУНР стукнуло 93 роки

Закінчилась хода на місці поховання вояків УСС-УГА. За українським звичаєм на могилах солдатів помолились та вшанували їх хвилиною мовчання.

- Ці чоловіки, які тут поховані чотири роки загартовувались у боях І світової війни. Вони вивчали військову справу аби в майбутньому боротись за Українську державу, за інтереси української нації, - говорив організатор маршу Гишко Остап. - У 1918 році вони стають ядром Української армії. 1 листопада 1918 року ці чоловіки захопили владу в Галичині й проголосили ЗУНР. Задумайтесь над цим великим вчинком. Воюйте за Україну не просто словом, а зброєю. Зараз потрібно брати гвинтівку й винищувати ворогів.

Зараз ви читаєте новину «Смолоскипним маршем на Львівщині відзначали створення ЗУНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути