понеділок, 28 травня 2012 16:17

Спецтема: Євробачення-2012

Європейці не голосують за копії заокеанських зірок

Європейці не голосують за копії заокеанських зірок
Від англомовних пісень Європа втомилася, вважає Татарченко. Фото: fakty.ua

Композитор Геннадій Татарченко не погоджується з тими, хто називає "Євробачення" другосортним конкурсом.

"Не вважаю "Євробачення" конкурсом для домогосподарок. Особливо відколи там з'явилося професійне журі, якому належить половину голосів", - сказав Татарченко у коментарі Gazeta.ua.

2004-го він був у журі національного відбору на конкурс. Разом з поетом Юрієм Рибчинським обрали представляти Україну співачку Руслану Лижичко.

"Успіх мають ті, хто вносить щось нове у пісні, стилі та шоу, - зазначив композитор. - Невдаха півфіналу грузин Анрі Джохадзе професійно дуже якісний співак. Але на "Євробаченні" швидко злітають виконавці, в чиїй музиці забагато американізмів - джазу, бродвейских мотивів. Європейці не голосують за тисячні копії заокеанських зірок. Тому не пройшли білоруси. Виконавець зі Словаччини дотепно виглядав у форматі рок-зірки. Але колись вже були яскравіші фінські рокери "Лорді".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геннадій Татарченко написав рок-оперу про Сковороду

Татарченко вважає, що іміджмейкери Гайтани добре попрацювали.

"Шведській співачці Лорін закидали, що схожа на Мадонну. Музика її зовсім не подібна. Нагадує Мадонну хіба що своїм чорно-білим іміджем. У Мадонни іміджів було багато, важко зараз не влучити в один з них. У нашої Гайтани чудовий антураж, оригінальне рішення оформити номер 3D екранами, такого ще не було. І при тому співає пісню з оригінальною мелодією. "Буранівські бабусі" з Росії - оригінальний номер, якого чекала Європа. Вони не молодняк, їхній народний спів на дуже високому технічному рівні. У європейців англійська в печінках вже. До того ж, нею часто співають з жахливим акцентом. Тому в фіналі багато було пісень національними мовами - сербською, македонською, естонською, албанською. Це дозволяє слухачам зосередитись, відчути національний колорит, оцінити аранжування. На "Євробаченні" оцінюють не стільки мелодії, а все разом - як виконавець співає, танцює, як оформили номер. Від традиційного гарного співу всі втомились. Європі подавай щось оригінальне. Або як Великобританія виставила 75-річну призабуту зірку Енгельберта Хампердінка, розраховуючи на те що все нове - це добре забуте старе", - додав Татарченко.

Зараз ви читаєте новину «Європейці не голосують за копії заокеанських зірок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі