четвер, 23 вересня 2021 13:14

Еротика в мистецтві: у Києві стартувала персональна виставка робіт Андрія Блудова "ХХХ"

Автор: facebook.com/forsagalleries
 

23 вересня в галереї сучасного мистецтва Forsa Gallery відкрилася персональна виставка робіт українського живописця і графіка Андрія Блудова "ХХХ". Нова серія творів Блудова демонструє глядачам його авторський погляд на контекст європейського еротичного мистецтва.

Проєкт названий зухвало - "ХХХ". Так маркується порнопродукція в кіно. Художник теж маркує свої образи, присвячені сексуальності як особливій ​​історичній формі досвіду. Досвіду, що дає людині можливість усвідомити самого себе як "суб'єкта бажання".

"У якомусь сенсі це виглядає як початок певного культурологічного дослідження - рефлексії на тему еротики в європейському мистецтві від самих його витоків. Сплітаються в любовній сутичці вогняні тіла, вони поширюють навколо флюїди божевільної вітальності", - описує художник нові роботи.

Автор: Андрій Блудов
 

Куратором проєкту виступила галеристка, засновниця галереї Forsa Gallery Аліса Нанавова.

"Сексуальність, як і жага життя, є найпотужнішою та дієвою в людському житті. У новій та провокаційній серії робіт Андрія Блудова Ерос є шляхом до прекрасного, який змиває втому, буденність, похмурі думки та нав'язливі шаблони такою собі магією, яка трансформує хаос у гармонію", - розповідає Нанавова.

До слова, картини Андрія Блудова ввійшли у збірки українських музейних колекцій, а також розміщені в галереях та приватних колекціях Швейцарії, Бельгії, США, Нідерландів, Австрії, Франції, Іспанії, України.

Побачити виставку кияни та гості столиці зможуть до 14 жовтня.

Адреса: галерея в Hyatt Regency Kiev за адресою вул. Алли Тарасової, 5.

Часи роботи: з 10:00 до 21:00, без вихідних.

Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «Еротика в мистецтві: у Києві стартувала персональна виставка робіт Андрія Блудова "ХХХ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі