Ексклюзиви
вівторок, 26 травня 2020 04:45

Екранізують роман автора "Марсіянина"

Екранізують роман автора "Марсіянина"
У науково-фантастичному фільмі "Проєкт Аве Марія" за романом письменника Енді Вейра зіграє канадський актор Раян Гослінг. Це буде друга роль астронавта в його кар'єрі. 2018-го втілив командира "Аполлона 11" Ніла Армстронґа у стрічці "Перша людина" (на фото). Фото: imdb.com

Кінокомпанія MGM випустить екранізацію науково-фантастичного роману "Проєкт Аве Марія" американського письменника Енді Вейра, автора "Марсіянина".

Твір розповідає про астронавта на космічному кораблі, який має самостійно врятувати планету. З'явиться у продажу навесні 2021 року.

Зніматимуть фільм Філ Лорд і Крістофер Міллер, режисери комедії "Мачо і ботан" та анімаційної стрічки "Lego Фільм". Торік вони отримали премію "Оскар" за продюсування мультфільму "Людина-павук: Навколо всесвіту".

Продюсером і виконавцем головної ролі буде канадський актор Раян Гослінг. Його остання на сьогодні роль - астронавта Ніла Армстронґа в біографічній драмі "Перша людина" 2018 року.

Права на екранізацію попереднього роману Вейра "Артеміда" також придбали до виходу книжки. Постановниками теж мали стати Філ Лорд і Крістофер Міллер, але про проєкт не було інформації з 2017-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знімальний процес другого "Аватара" продовжиться

"Проєкт Аве Марія" стане третім романом колишнього програміста Енді Вейра. Дебютний "Марсіянин" вийшов 2011-го. Розповідає про астронавта Марка Вотні, який залишився сам на Марсі та змушений імпровізувати, щоб вижити, поки на Землі готують місію з його порятунку. Кіноадаптацію 2015 року зняв режисер Рідлі Скотт. Головну роль зіграв Метт Деймон. Фільм зібрав $630 млн у світовому прокаті, отримав два "Золоті глобуси" та сім номінацій на "Оскар".

Другий роман Вейра "Артеміда" вийшов 2017-го. Дія відбувається у 2080-х роках у колонії на Місяці. Місцева жителька Джаз Башара через борги погоджується взяти участь у кримінальній афері. Опиняється в центрі змови за встановлення контролю над містом, за сюжетом.

Зараз ви читаєте новину «Екранізують роман автора "Марсіянина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі