понеділок, 22 липня 2013 10:37

"ЄДАПС" не отримає грошей за зображення гербу України на закордонних паспортах

"ЄДАПС" не отримає грошей за зображення гербу України на закордонних паспортах
Фото: argumentua.com

Поліграфкомбінат "Україна" не платитиме консорціуму "ЄДАПС" за використання зображення герба України і інших елементів державної символіки в закордонному паспорті, запатентованих власником консорціуму Юрієм Сидоренко, заявляє директор підприємства Максим Степанов.

"Це в цілому виключено. Я ж не божевільний, щоб за герб України перераховувати комусь гроші! Тому що якийсь чиновник надав приватній структурі і приватним особам, що проживають за кордоном, таке право і авторське свідоцтво", - пояснив свою позицію Степанов в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Директор поліграфкомбінату не боїться, що власник "ЄДАПСу" Сидоренко подасть до суду: "Нехай подає. У нього завжди є таке право. Я не заперечую. Однак проблеми, швидше, виникнуть не у поліграфкомбінату, а у того, хто видав таке безглузде авторське свідоцтво . Тому всерйоз обговорювати питання про те, що хтось запатентував речі, пов'язані з державною символікою, я не готовий. Саме обговорення цієї теми дурнувато виглядає. Є непорушні речі. Звичайно, є зовнішній вигляд документа, який повинен бути саме таким. Так, ми живемо у сучасному суспільстві, в якому на зображення видаються патенти. Однак власником державної символіки може бути тільки держава ".

Як повідомляло видання ZN.UA, "ЄДАПС" для захисту свого бізнесу оформив патентні свідоцтва на зовнішній вигляд паспорта, виробництво могло будуватися тільки на основі цих патентів, що закріплювалося постановою уряду України № 183. Гроші за авторські права складають левову частку чистого законного прибутку від виробництва документів. Видання провело власне розслідування по базах даних "Промислові зразки, зареєстровані в Україні" і "Винаходи (корисні моделі) в Україні" про те, як захищалися права "ЄДАПСу". Всі зовнішні і технічні параметри паспорта захищалися окремими патентами, оформленими на власників "ЄДАПСу". Навіть обкладинка, навіть сам напис - "УКРАЇНА" і герб держави.

Є інформація, що аналогічно "ЄДАПС" захищав свої права і за іншими видами документів з чіпами, які передбачено запровадити в Україні за допомогою закону про демографічний реєстр.

Зараз ви читаєте новину «"ЄДАПС" не отримає грошей за зображення гербу України на закордонних паспортах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути