неділя, 14 листопада 2021 11:22

"Є дупа й цицьки, а більше нічого й не потрібно" - автор коміксу "Чорна Вдова" Ричард Морґан про роботу з Marvel

Письменник і сценарист Ричард Морґан написав дві мінісерії коміксів про шпигунку Чорну Вдову для американського видавництва Marvel Comics. Співпрацювати було важко, розповів в інтерв'ю журналу "Країна" і Gazeta.ua.

  "Marvel більше не підпустить мене до Чорної Вдови" - Ричард Морґан
"Marvel більше не підпустить мене до Чорної Вдови" - Ричард Морґан

"Співпрацювати з Marvel було важко, бо мають стереотипне бачення образу. Вдова нібито повинна відтіняти персонажів-чоловіків і бути поруч із ними, коли їм треба з кимось переспати. У неї є дупа й цицьки, а більше нічого й не потрібно. Я не був згоден із таким трактуванням. Моя версія Вдови була суворіша, жорсткіша й холоднокровніша", - говорить Морґан.

Перший роман "Видозмінений вуглець" написав 2002-го. Права на його екранізацію за мільйон доларів купив продюсер Джоел Сіл­вер. Загалом автор дев'яти романів.

"Коли я взявся за "Чорну Вдову" для Marvel, не читав багато коміксів і не знав, як їх писати. Та мені пощастило. Редакторка, яка мене найняла, провела експрес-курс зі створення графічної літератури. Витратив шість місяців на пришвидшений навчальний процес, і після цього все вдалося", - розповів письменник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Маск зробив дивовижні речі, але в душі – дитина. Не бачить темного серця людства" – Ричард Морґан

  Американський супергеройський фільм "Чорна Вдова", заснований на коміксах видавництва Marvel Comics, вийшов на екрани в липні цьогоріч. Головну роль зіграла Скарлетт Йоганссон
Американський супергеройський фільм "Чорна Вдова", заснований на коміксах видавництва Marvel Comics, вийшов на екрани в липні цьогоріч. Головну роль зіграла Скарлетт Йоганссон

Каже, що супергерої йому не подобаються: "Не можу згадати жодного, який приваблював би чи інтригував. Навіть "Вартові" Алана Мура. Єдине, що міг би продовжити писати, – про Чорну Вдову. Але Marvel більше ніколи не підпустить мене до цієї героїні. Особливо зараз, коли вона стала ключовою фігурою його кіновсесвіту. Бо написав зовсім не те, що у видавництві хотіли би бачити. Та й продавався комікс не надто добре, за їхніми мірками. Але я переконаний, що про героїню можна зробити багато історій, на які Marvel ніколи не наважиться. Бо в них є цільова аудиторія. Знають її смаки й завжди пристосовуватимуть продукт під неї".

Британська акторка Наталія Тена у вересні відвідала третій фестиваль популярної культури Comic Con Ukraine в Києві. Зірка "Гаррі Поттера" та "Гри престолів" дала ексклюзивне інтерв'ю Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Є дупа й цицьки, а більше нічого й не потрібно" - автор коміксу "Чорна Вдова" Ричард Морґан про роботу з Marvel». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі