Ексклюзиви
понеділок, 16 січня 2012 20:21

Джордж Клуні буде головним претендентом на "Оскар" - кінокритик

Джордж Клуні буде головним претендентом на "Оскар" - кінокритик

Кращою драмою на цьогорічному "Золотому глобусі" — кінонагороді Асоціації американських кінокритиків - визнали стрічку американця Олександра Пейна "Нащадки".

Церемонія вручення відбулася вчора, 16 січня, у Беверлі-Хілз. За сюжетом "Нащадків" землевласник Метт Кінг хоче відновити стосунки з доньками після смерті дружини. Джордж Клуні отримав за стрічку приз за кращу чоловічу роль. За неї також змагався Бред Пітт. Прем'єра в Україні відбудеться 23-го лютого.

"Вже дивився стрічку, маю свої "канали". Чудовий фільм. У Пейна поганих фільмів не буває. До того ж, це одна з кращих ролей Джорджа Клуні. Від нього просто неможливо відірватися. Дуже вразили його очі. У них добре видно величезну гаму почуттів і емоцій. Думаю, він буде головним претендентом і на "Оскар". Сімейна драма, дуже глибока, дуже проста й зрозуміла кожному. Для широкого загалу. Думаю, українцям має сподобатися. Особливо жінкам", - зазначив кінокритик Алік Шпилюк.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Пітт з палицею, Джолі в сукні з відвертим розрізом - зірки на церемонії "Золотого глобуса"

За його словами, у світі кінопреса відіграє дуже велику роль у просуванні фільму.

"В усьому світі, на жаль, Україну це мало стосується, кінопреса відіграє дуже велику роль у просуванні фільму, і в результаті - у сумі касових зборів. Думка міжнародної преси про той чи інший фільм важлива, бо в якійсь мірі формує майбутні смаки глядачів", - зауважив кінокритик.

Коли преса стане важливою для українського кінопрокату, залежить від самої преси, зауважив Шпилюк.

"У нас немає кіножурналів, газети пишуть про кіно у формі рекламних анонсів фільмів, які виходять в прокат. Доки журналісти не писатимуть критичних статей, як це у всьому світі відбувається, не матимуть впливу", - додав він.

Восьмий "Золотий глобус" отримала акторка Меріл Стріп за головну роль у фільмі "Залізна Леді" про колишню британського прем'єр-міністра Маргарет Тетчер. До цього Стріп номінувалась на премію 25 разів.

Зараз ви читаєте новину «Джордж Клуні буде головним претендентом на "Оскар" - кінокритик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі