понеділок, 16 січня 2012 19:30

"Артист" став однією з найважливіших подій минулого року - кінокритик

"Артист" став однією з найважливіших подій минулого року - кінокритик

Три "Золотих глобуси" отримав німий фільм французького режисера Мішеля Азанавічуса "Артист" на цьогорічному врученні премій Асоціації американських кінокритиків, що відбулося 16 січня.

Картина стала кращою комедією року, також відзначили музику і виконавця головної ролі Жана Дюжардена. Він отримав і золоту "Пальмову гілку" на минулорічному Каннському фестивалі. Всього стрічка вже має 28 міжнародних кінонагород.

На авторитетному сайті "Rotten Tomatoes" рейтинг фільму, оснований на 70 рецензіях, становить 96%. В Україні прем'єра "Артиста" відбулась улітку минулого року, на відкритті Одеського кінофестивалю. У середині лютого стрічка з'явиться в українському кінопрокаті.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Пітт з палицею, Джолі в сукні з відвертим розрізом - зірки на церемонії "Золотого глобуса"

"Найголовніше, що є в цьому фільмі — любов до кінематографа й відверте зізнання у глибоких і справжніх почуттях. До того ж, дуже цікаво, коли відроджуються чудові традиції кінематографа. І це цікаво і захопливо для глядача, - зазначив кінокритик, програмний директор Одеського кінофестивалю Алік Шпилюк. - Фільм задумувався як експеримент — перенесення німого кінематографу на сучасний екран, а в результаті має комерційний успіх. Поєднує французько-європейську кінотрадицію з голівудськими. Це і приносить йому такий успіх. Як тільки побачили стрічку на Каннському фестивалі, одразу вирішили, що саме вона має відкрити Одеський. Були проблеми з правами на копію, але за півтора місяці переговорів нам таки вдалося їх вирішити. Кількість нагород, яку отримує фільм по всьому світу, говорить сама за себе. Думаю, стрічка отримає багато перемог і на "Оскарі".

За словами Шпилюка, світове визнання не дуже впливає на український прокат.

"Досвід стверджує, що всілякі призи не дуже впливають на успіх фільму у нас. Але, оскільки, стрічка весь час щось отримує і постійно на слуху, це так чи інакше підігріває інтерес у глядача. У фільму є гарні перспективи стати успішним в українському прокаті", - зауважив кінокритик.

"Артист" став однією з найважливіших подій у минулого року, але однозначно головною — ні. Для когось це була "Меланхолія" Ларса фон Трієра, для когось - "Древо життя" Теренса Маліка", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Артист" став однією з найважливіших подій минулого року - кінокритик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі