вівторок, 19 липня 2011 16:37

Джон Малкович проводитиме в Ялті театральний фестиваль

Джон Малкович проводитиме в Ялті театральний фестиваль

Голлівудський актор та режисер Джон Малкович має намір проводити в Ялті театральний фестиваль. Про це він розказав на Другому одеському кінофестивалі.

"Приблизно півтора місяці тому був у Ялті й обговорював питання проведення там театрального фестивалю. Я зробив декілька пропозицій. Доки вони обмірковуються", - зазначив актор.

В Україні актор втретє. Цього разу декілька годин гуляв Одесою й відвідав коньячний завод.

"Місто дуже гарне саме по собі. Мені тут все сподобалось. Вразили ці дуже високі квіти — мальви. Але чи готова Одеса до великих фестивалів, не можу сказати. Залежить від того, настільки розвинена інфраструктура міста, наскільки легко сюди приїхати, яке сполучення з іншими містами", - зауважив Малкович і додав, що акторську кар'єру почав через свою дівчину.

"У мене була дівчина - актриса, і я дивився, чим вона займається, коли забирав її з репетицій. Але насправді я і досі інколи думаю, ким я стану, коли виросту", - зазначив актор і додав, що не може виділити, що йому більше подобається — театр чи кіно.

"Я думаю, що вони майже не пов'язані. Театр - живий організм, він постійно змінюється. А кіно - це зафіксовані моменти у часі, обрані людьми. Грати в театрі - це ніби плавати на серфінгу. О 8-й вечора виходиш на сцену і ловиш хвилю. Більшість акторів помиляються, вважаючи самих себе хвилею. Хвиля - це зіткнення сценічного матеріалу й публіки. А кіно більше схоже на спробу закотити важкий камінь на верхівку гори. Є тільки декілька секунд, щоб відіграти щось на екрані. Фільм - це шматочки відео по 3, 10 секунд, по хвилині. А театр - цілісний твір", - зазначив Малкович.

Зараз ви читаєте новину «Джон Малкович проводитиме в Ялті театральний фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі