четвер, 27 вересня 2012 03:58

Джоан Роулінг презентує свій перший "дорослий" роман

Джоан Роулінг презентує свій перший "дорослий" роман
АР

Перший роман для дорослої аудиторії від британської письменниці Джоан Роулінг, літературної "мами" Гаррі Поттера, виходить у четвер у світ.

Книга в жанрі "похмурої комедії" носитиме назву "The Casual Vacancy" ("Випадкова вакансія"). Видавництво Little, Brown & Co., що випускає книгу, оголосило, що роман вийде 27 вересня цього року в паперовому та електронному форматах по всьому світу.

Презентація нової книги пройде в лондонському залі імені королеви Єлизавети (Queen Elizabeth Hall) ввечері в четвер. Письменниця сама зачитає уривки з книги, відповідь на питання аудиторії і підпише книги бажаючим, яких заздалегідь попередили про те, що кожен зможе отримати лише один автограф. На початку жовтня Роулінг також представить свій новий роман на літературному фестивалі в Челтнемі на південному заході Англії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фанати обмалювали туалет кафе, де Роулінг писала першого Гаррі Поттера

Роман про місцеві вибори письменниця, за її зізнанням, задумала під час польоту на літаку.

Сюжет зав'язується від смерті одного із членів парафіяльної ради в селі Пегфорд на північний захід від Лондона. Необхідність вибрати нової людини на місце, що звільнилося волає до життя приховані до цього моменту симпатії і антипатії місцевих жителів. Коли на сайті парафіяльної ради починають з'являтися анонімні повідомлення, в яких розкриваються секрети мешканців села, Пегфорд занурюється у паніку, його охоплюють параноя, лють і передчуття трагедії.

Мати трьох дітей, 47-річна Джоан Роулінг є найбагатшою письменницею Великобританії. За даними щорічного списку Sunday Times Rich List, її стан оцінюється в 560 мільйонів фунтів стерлінгів (900 мільйонів доларів), вона багатша королеви Великобританії Єлизавети II і входить в дюжину найбагатших жінок Сполученого Королівства

Зараз ви читаєте новину «Джоан Роулінг презентує свій перший "дорослий" роман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі