середа, 20 жовтня 2010 08:44

Джоан Роулінг порівняли з Гансом Крістіаном Андерсеном

Джоан Роулінг порівняли з Гансом Крістіаном Андерсеном

Автор знаменитої серії книг про Гарі Поттера, британська 45-річна письменниця Джоан Роулінг, стала лауреатом данської літературної премії імені Ганса Крістіана Андерсена.

Чек на півмільйона крон (93 тисячі доларів) вручений письменниці на батьківщині данського літератора - в місті Оденс (острів Фюн в центральній Данії).

Згідно із засновникам, премії може бути удостоєний літератор, якого можна порівняти з Андерсеном.

Виступаючи в місцевому концертному залі, Роулінг, проте, відхилила порівняння з великим казкарем, сказавши, що завжди преклонялася перед автором "Русалочки" і "Бридкого каченяти".

За словами Роулінг, гроші будуть передані добродійній організації, яка підтримує лікування розсіяного склерозу, від якого померла її мати.

У Оденсі Роулінг зустрілася з данською принцесою Марі.

Сім книг Роулінг про хлопчика-чарівника було продано тиражем більше 400 млн екземплярів у всьому світі і перекладені на 65 мов.

За наслідками рейтингу, складеного нещодавно Національною компанією журналів, письменниця була названа найвпливовішою жінкою Великої Британії, обійшовши навіть королеву Єлизавету II.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Джоан Роулінг порівняли з Гансом Крістіаном Андерсеном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі