Ексклюзиви
четвер, 26 вересня 2013 12:24

Джастін Тімберлейк програвся у покер - кінопрем'єри 26 вересня
7

Хочу як Бріджет
Сліпа удача
Звичка розлучатися
Пристрасті Дон Жуана
Навколо футболу

В сімох кінопрем'єрах цього тижня царюють теми депресії, агресії та незадоволеного лібідо. Стрічці Вуді Аллена "Жасмін" вже сьогодні пророкують "Оскар". Фанати пісень Джастіна Тімберлейка вибачили йому довгу паузу у випуску нових музичних альбомів, коли побачили його акторську гру в фільмі "Сліпа удача".

Футбольним фанатам сподобається картина "Навколо футболу", а шанувальникам романтичних інтриг – "Пристрасті Дон Жуана" та "Звичка розлучатись".

Жасмін

"Депресія, кошмари і нервовий зрив… Скільки ще може витримати людина перед тим, як вийти на вулицю і почати кричати без причини?" - описує свій стан головна героїня стрічки.

Все в житті заможної красуні Жасмін розвалюється. Чоловік-міліонер виявляється шахраєм, а всі її багатства згорають. Лишившись без центу в кармані, вона переїжджає до своєї сестри, типової представниці середнього класу. Таким чином своє світське життя вона має поміняти на провінційні розваги. Свої вишукані апартаменти – на скромну квартиру. Та чи готова вона до таких змін. Адже щоб прилаштуватись до цього способу життя, їй доводиться кардинально змінити саму себе.

"Звичайно, актори Саллі Хокінс та Алекс Болдуін – чудові. Однак Кейт Бланшет – просто богиня цієї стрічки, її творець. По суті, вона і є основним його автором", - РБК daily.

Сліпа удача

"Якщо хочеш спокійнішої роботи – йди на пошту, якщо хочеш чисту совість – йди в доброчинність, а якщо хочеш власний острів і бос при цьому каже – йди відхопи по печінці, то йди і відхопи. А потім вертайся і спитай у боса, чи не треба відхопити ще раз?", - наставляє головного героя його шеф.

Грошова несправедливість лишає хлопця без майбутнього. Незважаючи на свій талант – поступити у ВИШ йому не дає брак коштів. Допомагає в цій ситуації легкий, проте не дуже вірний спосіб відхопити грошенят – азартні ігри. Та вигравши добрячу суму, він зіштовхується з шахрайством. Все, що він отримав – краде акула ігорного бізнесу. Найкращий спосіб повернути свої гроші – стати його партнером.

"Цей фільм – невгамовна розвага. Однак від неї, як від катання на гірках, не відчуваєш хвилювання", - SPL!NG.

Звичка розлучатися

"Хочу одразу сказати, що для серйозних відносин я не готова", - говорить головна героїня, що звикла міняти чоловіків, як рукавички.

У центрі сюжету стрічки – історія дівчини, якій ніяк не вдається влаштувати власне життя. Через постійні невдачі вона одного дня вирішує зустрітися з усіма своїми екс-бойфрендами і запитати в них: "Що ж пішло не так?" Та, чи знайде вона істинну причину своїх невдач навіть після цього? Звичайно ні. Чи знайде вона при цьому своє кохання?Звичайно так!

"Стрічку знято надзвичайно красиво. Кожен з сюжетів картини – немов підбірки фото з чужих інстаграмів чи записи в чийомусь "живому журналі". Копирсатись в усьому цьому дуже цікаво. Проте замислитись…" - Film.ru.

Пристрасті Дон Жуана

- Кіно і порно – абсолютно різні речі. За фільми вручають нагороди.

- За порно також вручають нагороди… - парирує головний герой обурену заяву своєї дівчини.

Яким міг би бути Дон Жуан, якщо б він жив в наші часи? Він так само спокушав б молодих жінок. Невтомно задовольняв би своє лібідо. Постійно б шукав романтичні пригоди і чуттєвої насолоди. Та головне – він був би таким самим самовідданим егоїстом. Любов, на його думку, – казка для дурнів. Та одного дня він і сам попадає на цей гачок. Познайомившись з прекрасною жінкою середнього віку, він змушений передивитись свої переконання. Головна інтрига в стрічці – чи зможуть жінка та чоловік, що звикли до самотності, знову бути разом з кимось.

"Сценарій картини може й надто прямолінійний та поверховий. Та все це можна вибачити, адже це всього лише дебютна картина відомого голівудського актора", - Variety.

Навколо футболу

- Нащо ви б'єтесь?

- А що нам – в футбол грати? – рішуче відповідає один з головних героїв.

Стрічка присвячена футбольним хуліганам. Найагресивнішим і жорстоким представникам світу футбольних фанатів. Вони – еліта "навколофутболу". Кожен з них має в реальному житті звичайну професію: банкір, автослюсар, науковець, музикант тощо. Та коли доходить діло до з'ясування відносин з фанатами інших клубів – в кожному з них пробуджується дикий звір. Отримати місце серед хуліганів дуже важко. Та якщо це комусь вдається – зворотного шляху вже немає.

"В цій картині надзвичайно точно відтворена поетика футбольного хуліганства: бризки крові на асфальті, вогнегасник, що влітає у вікно вагона метро, бойовий одяг…", - Time Out Москва.

Хочу як Бріджет

"Мені потрібна допомога. Здається, що я втратила контроль над власним життям", - говорить про себе головна героїня.

"Головна причина всіх невдач у власному житті – велика попа", - вважає головна героїня. Насправді ж причини її життєвих невдач коріняться скоріше у поганому характері, копирсатися в якому їй не дуже вже й хочеться. Єдине, що придає їй душевний спокій – співіснування з Бредом Пітом. Саме так звуть її кота. Одного дня вона дізнається, що її сестра виходить заміж. Для того, щоб не виглядати самотньою та покинутою, вона вигадує собі роман з бразильським хірургом. Та чи довго протримається ця її вигадка?

"Візьміть історію з популярного жіночого блогу, додайте до нього дрібку від Бріджет Джонс, поставте на другий план талановитих молодих акторів – ось у вас вже й готовий фільм для молодих ванільних дівчат. Саме такою і є ця стрічка", - Ecran Large.

Любов за рецептом

"Немає нічого ціннішого за свободу, проте можна бути вільною з кимось удвох…", - радить головній героїні досвідчена жінка.

На березі Середземного моря знаходиться найкращий ресторан Іспанії. Замовляти столики тут доводиться за рік. Та незважаючи на це, Марк і Рейчел вирішили повечеряти в ньому. Однак через рік, коли прийшла їх черга, виявилось, що їх почуття охололи і вони розстались. Та пропустити таку подію вони не можуть, адже в запрошенні написано, що це буде останній день роботи цього ресторану. Чи змінить цей вечір життя головних героїв – залежить від них самих.

"Якщо цей фільм і можна назвати несмачним, то лиш тому, що ви дійсно не можете скуштувати представлені на екрані страви", - Big Screen NZ.

Зараз ви читаєте новину «Джастін Тімберлейк програвся у покер - кінопрем'єри 26 вересня ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі