понеділок, 27 лютого 2012 18:25

Довга історія Оскара: показано раритетні фото з церемонії нагородження
24

Френк Синатра і Донна Рід з Оскарами як кращі актор та актриса за ролі у фільмі "Звідси у вічність", який отримав 8 статуеток
Фото: Фото з сайту bigpicture.ru
У 1942 році ДЖейн Фонтейн нагороджена Оскаром  за фільм "Підозра". Вона єдина актриса, яка отримала Оскар за фільм Хічкока
Боб Хоуп, 1958 рік
Одрі Хепберн та Грейс Келлі чекають свого виходу для оголошення переможця у 1956 році
Телевізійна актриса Сандра Вайт запізнюється на церемонію у 1953 році

Сьогодні названо переможців премії Американської Кіноакадемії.

У тому вигляді, в якому вона існує в даний час, нагорода у вигляді золотої статуетки була вручена на першій же церемонії, але назва "Оскар" з'явилася тільки в 1939.

За найпоширенішою версією, своєю назвою нагорода зобов'язана бібліотекарю Академії (пізніше, її виконавчому директору) Маргарет Херрік, яка сказав при її вигляді: "Ця фігурка нагадує мого дядька Оскара!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Оскар" отримала Меріл Стріп за кращу жіночу роль

За іншою версією, обстоюваної біографами Бетт Девіс, саме вона назвала нагороду "Оскаром", помітивши її схожість зі своїм першим чоловіком, якого дійсно звали Оскар.

Перше вручення премій "Оскар" відбулося 16 травня 1929 року в готелі "Roosevelt" в Голівуді. Починаючи з першої ж церемонії, трансляцію події проводили по радіо, а починаючи з 1953 року - по телебаченню.

Протягом близько 70 років церемонія проводилася в кінці березня-початку квітня. Проте починаючи з 2004 року церемонію зігнали на кінець лютого-початок березня.

Зараз ви читаєте новину «Довга історія Оскара: показано раритетні фото з церемонії нагородження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі