понеділок, 24 жовтня 2011 16:27

Дощі перетворили Колізей на 4-метрове штучне озеро

Дощі перетворили Колізей на 4-метрове штучне озеро

Колізей перетворився на озеро: через сильні проливні дощі каналізаційна система навколо театру не витримала.

Напередодні підземна частина древнього амфітеатру наповнилася водою. За словами Роберто Чеккі, співробітника інспекції археологічної спадщини Риму, така ситуація зберігалася протягом кількох годин.

Спочатку затоплення Колізею на тлі інших численних проблем не помітили. Глибина штучно отриманої водойми сягала 4 метрів.

Зрештою вода поступово витекла, але співробітників інспекції проте хвилює стан міської каналізаційної системи. Її вихід з ладу може у майбутньому завдати серйозної шкоди культурним пам'яткам, вважають вони.

Від дощів постраждало й інше культурне надбання італійців - в "мертвому місті" Помпеях обвалилася стародавня стіна. За попередньою версією, причиною обвалення стали проливні дощі, котрі розмили кладку.

У 2010 році в Помпеях було зареєстровано одразу чотири обвалення. Зокрема, в листопаді обрушився (ймовірно, також через дощі) "Будинок гладіаторів" на головній вулиці міста.

В результаті у відставку в березні 2011 року був змушений подати міністр культури Італії Сандро Бонді. Його наступник на цій посаді Джанкарло Галан заявляв, що Помпеї є пріоритетним напрямком у діяльності його відомства, проте опозиція звинуватила уряд в нездатності захистити історичну спадщину країни.

Помпеї, котрі включені до списку Культурної спадщини ЮНЕСКО, були поховані під лавою і попелом у результаті виверження вулкана Везувій в 79 році нашої ери. Місто в значній мірі зберегло свій древній вигляд і дозволило вченим скласти детальне уявлення про повсякденне життя римлян в I столітті нашої ери.

Зараз ви читаєте новину «Дощі перетворили Колізей на 4-метрове штучне озеро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі