Ексклюзиви
середа, 10 жовтня 2012 18:11

Дольче і Габанна допомогли відреставрувати фільм Фелліні

Дольче і Габанна допомогли відреставрувати фільм Фелліні
Фото: vpleny.ru

Модний дім Dolce & Gabbana, очолюваний італійськими дизайнерами Доменіко Дольче і Стефано Габбана, підтримав реставрацію фільму "Сатирикон" свого співвітчизника і класика італійського кінематографа Федеріко Фелліні.

Фільм Федеріко Фелліні "Сатирикон" (Fellini - Satyricon) вийшов в 1969 році. Ця картина - екранізація однойменного роману Петронія, написаного імовірно в I столітті н.е. і дійшов до нас в уривках. "Сатирикон" розповідає про пригоди юнака Енколпія і його відносинах зі своїм коханцем, але при цьому життя стародавніх римлян проектувалася режисером на сучасну Італію кінця 1960-х.

Як пише журнал Vogue, Дольче і Габбана зізналися, що творчість Фелліні та інших великих майстрів італійського кінематографа завжди служила натхненням для їхньої творчості:

"Кінематограф Фелліні, Вісконті, Антоніоні, Росселліні і Де Сіка допоміг нам мріяти і завжди служив натхненням для моди, яку ми створюємо. Завдяки їхнім фільмам ми по-іншому побачили світ. Тож цілком природно, що ми вирішили внести свою частку в процес реставрації фільму режисера, якого ми так любимо - нам би дуже хотілося, щоб майбутні покоління глядачів вивчали його творчість".

У 1970 році картина "Сатирикон" отримала чотири премії Асоціації кіножурналістів Італії, а також номінацію на премію "Золотий глобус" за найкращий іноземний фільм (1970) і премію "Оскар" за режисуру (1971). Сам маестро Фелліні називав свій фільм "наукова фантастика з минулого". Прем'єра відреставрованого фільму Фелліні відбудеться 13 жовтня - він увійшов до програми спеціальних показів ювілейного, 50-го Нью-Йоркського кінофестивалю.

Зараз ви читаєте новину «Дольче і Габанна допомогли відреставрувати фільм Фелліні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі