вівторок, 06 листопада 2012 17:36

Донька Еміра Кустуриці оцінюватиме відеопоезію на столичному фестивалі

Донька Еміра Кустуриці оцінюватиме відеопоезію на столичному фестивалі

Вдруге у Києві відбудеться міжнародний фестиваль відеопоезії "CYCLOP". Цьогоріч за два фестивальні дні можна буде побачити також поетичні відеоролики з аргентинського фесту "VideoBardo" та російського - "Зря!" і "П'ята нога".

Загалом на конкурс подали 83 роботи. Відібрали 50. У цей довгий список потрапили поетичні відеоролики від режисерів та знімальних команд з Києва, Львова, Донецька, Луцька, Дніпропетровська, Москви, Санкт-Петербурга, Познані, Гамбурга та інших міст.

"Зараз саме почав передивлятися відеоролики конкурсантів, - ділиться враженнями поет Дмитро Лазуткін. Він вдруге оцінюватиме роботи учасників фестивалю. - Відеопоезія - жанр, що дуже прогресує. Тому багато залежить від двох складових: креативності, оригінальної ідеї або хорошого бюджету, коли маєш можливість якісно зняти відео на хорошу апаратуру і зробити сам ролик монтажно".

Цього року до журі також запросили режисера Михайла Іллєнка, Дуню Кустурицю (директор "Kustendorf Film & Music Festival", донька Еміра Кустуриці та другий режисер його фільмів) та Федіра Крата (генеральний директор Київського міжнародного кінофестивалю).

Минулого року перше місце посіла робота під назвою "Старина". Автор тексту Олександр Васін, а режисер - Рейніш Світлана.

"Для мене важлива якість тексту. Я розумію, що відеоряд та музика підсилюють емоційне навантаження. Але я все таки ставлю себе на місце читача. Чи було б цікаво, як би я читав це на папері. Потім вступають - драматургія ролику і саме відео" - додає Дмитро Лазуткін.

Фестиваль відеопоезій пройде 17 та 18 листопада. З програмою можна ознайомитися на сайті.

Зараз ви читаєте новину «Донька Еміра Кустуриці оцінюватиме відеопоезію на столичному фестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі