понеділок, 15 березня 2010 12:30

До Сергія Маковецького звертались за благословенням (ФОТО)

13 березня у столичному кінотеатрі "Київ" показали картину російського режисера Володимира Хотиненка "Піп". У головній ролі знявся колишній киянин Сергій Маковецький. Він зіграв отця Олександра, настоятеля невеличкої церкви у Пскові.

"Фільм побудований на реальних подіях, - розповів Маковецький на прес-конференції. - Дія відбувається під час другої світової війни. Мій герой відроджує церковне життя на територіях, окупованих німцями".

Актор зізнався, що під час зйомок стрічки не брав до рук цигарок, хоча палить з 18 років.

"На мені був одяг священиків і хрест 1837 року на шиї, в такому вигляді не міг курити", - зазначив він.

"Якось під час зйомок штовхнув ліктем жінку. Розізлився, що вона махала руками в кадрі, бо біля неї літали оси. Зрозумів, що дав вихід своїй гордині. А потім подумав: "Хто я такий, щоб її штовхати?". Підійшов і вибачився. Тепер так намагаюся поводити себе з кожним", - розповів Маковецький.

Актор розповів, як під час зйомок до нього зверталися за благословенням.

"В перерві між зйомками я в костюмі священика пішов прогулятися по території Псково-Печерського монастиря. Там до мене підійшли люди: "Благословіть, старче". Я почав тікати, на ходу відповів: "Бог благословить", - поділився Маковецький.

За основу стрічки взяли однойменний роман російського письменника Олександра Сеганя. Фільмували у Росії, Білорусі та Чехії. Прем"єру фільму покажуть 4 квітня.

Зараз ви читаєте новину «До Сергія Маковецького звертались за благословенням (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі