пʼятниця, 17 серпня 2018 09:16

До Дня Незалежності підготували грандіозний концерт із виступами популярних та молодих виконавців

До Дня Незалежності підготували грандіозний концерт із виступами популярних та молодих виконавців
16 серпня на прес-конференції розповіли про порект "Українська пісня - 2018"

До 27-ї річниці Незалежності України у Львові зазвучать найкращі пісні українських виконавців у рамках національного шоу-бізнесового проекту "Українська пісня / Ukrainian Song Project".

18 серпня на стадіоні "Арена Львів", яка вміщує близько 35 тис. глядачів, відбудеться концерт. Підтримають молодих виконавців уже популярні зірки: "Воплі Відоплясова", Злата Огнєвіч, Pianoбой, О.Torvald, Alyosha, MELOVIN, Tayanna, Олександр Пономарьов, польський гурт CHEMIA, Павло Табаков, DILEMMA, Sonya Kay, Kadnay, Артем Пивоваров та Ivan NAVI.

Учасниками, яких обрало експертне журі та інтернет-користувачі стали 10 виконавців: LAUD, TOLO4NYI, PATSYKI Z FRANEKA, PANCHYSHYN, LUMIERE, JULINOZA, Anna PETRASH і RULADA, гурт Secret Forest та київського співака Erômin. Двох останніх у фінал вивели глядацькі голоси, яких віддали понад 10 тис. за кожного.

До участі подавали більше трьохсот заявок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські зірки зняли кліп у Прип'яті

"Найбільше заявок, приблизно дві третини, надійшло з південних та східних областей України. Нам приємно, бо пісні ми слухали лише україномовні. Звертали увагу тільки на якість та оригінальність музики, а не на стиль чи прізвище виконавці", - каже організатор Тарас Курчик.

Проект "Українська пісня" відбувається вже третій рік поспіль.

"Інтерес до "Української пісні" з кожним роком збільшується. Проте навіть в умовах зменшення експорту російської "попси", в Україні не активізується загальний національний підхід до української пісні, як явища, що має зайняти увесь український ефір", – говорить арт-директор та організатор Василь Вовкун.

Пісенне шоу вражатиме масштабністю: 52 м ширини сцени, 270 кв. м екранів, для яких готуються оригінальні візуалізація та комп'ютерна графіка.

Концерт транслюватимуть 24 серпня по телебаченню. Вхід на "Арену Львів" 18 серпня безкоштовний для учасників АТО. Цьогоріч організатори подарували також 250 запрошень для дітей українських захисників зі Львова та області, а також 70 запрошень - для офіцерів та курсантів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Українська рок-група Fontaliza заспівала другий сингл "Фірмові рухи" із однойменного альбому, який вийде восени. Трек записувався в підпільно-побутових умовах на київській Оболоні, а перший його риф був створений у програмі для смартфона.

Зараз ви читаєте новину «До Дня Незалежності підготували грандіозний концерт із виступами популярних та молодих виконавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі