Ексклюзиви
пʼятниця, 22 грудня 2017 18:41

Діти прийняли грабіжника за Святого Миколая

На Зимовому кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю представили новорічне фентезі "Груднева казка".

За сюжетом вночі до невеличкого будинка в Карпатах вдирається грабіжник. Вдома немає нікого, окрім 8-річного хлопчика Артема та його сестри. Діти приймають злочинця за Святого Миколая, бо той вдягнутий у синій кожух. Щоб врятуватися, чоловік вирішує їм підіграти.

Режисером стрічки став Семен Горов. Він знімав популярні новорічні програми: "Вечори на хуторі біля Диканьки", "Попелюшка", "Сорочинський ярмарок", "Зоряні канікули", "Червона шапочка". Автором сценарію став Антон Базелінський. За сюжетом "Груднева казка" буде трохи схожа на американську популярну комедію "Сам удома".

Автор: Катерина Лук'яшко
  На Зимовому кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю представилиноворічне фентезі “Груднева казка”
На Зимовому кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю представилиноворічне фентезі “Груднева казка”

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найкращих саундтреків з новорічного кіно

"Це весела комедія про сім'ю, яка приїжджає з мегаполіса в маленьке карпатське село. Мама й тато підсміюються над сином, тому що той досі вірить у Святого Миколая. Вважають, що він вже дорослий для цього. Хлопчик настільки сподівається на диво, що готовий навіть в грабіжнику побачити щось добре й чисте. Разом вони переживуть багато погонь і пригод. Артем змужніє, а злодій віднайде в собі маленького хлопчика, який теж вірить у диво. Фільм буде перенасичений гумором", - каже режисер Семен Горов.

Зйомки фільму розпочнуться у січні 2018-го року. Зніматися картина буде більше місяця, до середини лютого. Головні місця зйомок — Прикарпаття та Київська область.

"Наша мета — зробити якісне глядацьке кіно. Обрали непросту аудиторію — діти. Їх неможливо обдурити. Тому стараємося зробити максимально реалістичні сцени та діалоги. Знімаємо у Карпатах та Прикарпатті — й наша ціль передати в кадрі цю красу. Українці звикли перед Новим роком на екранах бачити радянську "Іронію долі", або американський фільм "Один вдома". Хочемо, аби українське кіно показували замість них", - каже продюсер Марія Каель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вісім подруг Оушена": що відомо про найочікуваніший фільм наступного року

Проект фільму став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Держава виділила на зйомки 29 млн грн. Загальна вартість виробництва фільму становить 38 млн грн.

"В нашому фільмі основний персонаж — Святий Миколай. Ми зібрали дітей, які сформували його образ. Він вийшов сучасний, бо так його бачать діти: на голові шапка з балабоном, захисними окулярами, як у льотчика й шкіряним рюкзаком. Та команда розуміє, що він людина від Бога, тому в його образі присутні традиційні елементи — посох і кожух. Скоро запустимо сайт, де діти зможуть написати лист Святому Миколаю і виграти подарунки від наших партнерів", - каже Марія Каель.

Прем'єра фільму "Груднева казка" відбудеться в кінці 2018 року.

З 25 січня в український прокат виходить повнометражний художній фільм "Казка про гроші" режисера Олесі Моргунець.

Зараз ви читаєте новину «Діти прийняли грабіжника за Святого Миколая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі