четвер, 21 грудня 2017 12:57

5 найкращих саундтреків з новорічного кіно

5 найкращих саундтреків з новорічного кіно
5 композицій, які виконають на концерті "Музика з новорічного кіно" Фото: H.A. Fisher Homes

28 грудня в Палаці "Україна" оркестр "Віртуози Києва" і дитячий хор "Дзвіночок" дадуть концерт "Музика з новорічного кіно". Gazeta.ua пропонує 5 композицій, які виконають музиканти.

"Падав торішній сніг", реж. Олександр Татарський

Радянський анімаційний фільм, знятий 1983 року кінорежисером родом з України Олександром Татарським. В основі сюжету — кумедна новорічна казка про мужика, який напередодні свята пішов на пошуки ялинки. Афористичні репліки персонажів фільму, сповнені абсурдистського гумору, перетворилися на народні приказки. Музика з фільму написана Григорієм Гладковим.

"Едвард Руки-ножиці", реж. Тім Бертон

Це американський фантастичний фільм Тіма Бертона 1990 року. Сюжет подається як трагікомічна казка про незвичайного юнака Едварда, створеного винахідником, який мав замість рук ножиці. Потрапивши до міста, він попри свою дивакуватість здобуває славу, але містяни прагнуть скористатися його довірливістю задля особистої вигоди. Театральний режисер Метью Борн поставив на музику Денні Ельфман однойменний балет, основою для якого послужив фільм Бертона. Композитор фільму Деніел Ельфман дописав ряд музичних уривків до балету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воплі Відоплясова презентували мультик до Дня святого Миколая: казкове відео

"Сам удома", реж. Кріс Коламбус

Різдвяна комедія 1990 року про хлопчика Кевіна, який залишився один вдома й дав відсіч грабіжникам. Музику до фільму написав один з найуспішніших композиторів в історії Голлівуду Джон Вільямс. Ще у фільмі звучать "Щедрик" і O Holy Night. Саундтрек "Один вдома" був номінований на "Оскар" у категорії "Найкраща музика до фільму".

"Реальна любов", реж. Річард Кертіс

Романтична комедія, сюжет якої складається з 9 історій. Дія фільму відбувається наприкінці 2003 року, за 5 тижнів до Різдва. Кульмінація всіх сюжетів припадає на святвечір, коли дія химерно переплітає всіх персонажів. Саундтрек до фільму написав і склав Крейґ Армстронґ. До нього увійшли пісні у виконанні Нори Джонс, Maroon 5, Келлі Кларксон, Джоні Мітчелл та ін.

"Полярний експрес", реж. Роберт Земекіс

Дитячий мультфільм базується на книзі письменника Кріса Ван Оллсбурґа. Головний герой — хлопчик Стівен. Його батьки впевнені, що він вже не вірить у Санта Клауса. І от, відбувається диво: час зупиняється, і в дворі його будинку зупиняється потяг — "Полярний експрес". 2004 року в США вийшов саундтрек до мультфільму "Полярний експрес". Музику до фільму написав Алан Сільвестрі, слова до пісень - Ґлен Баллард.

Цьогоріч в Україні вперше католицьке Різдво 25 грудня буде вихідним днем. Через 6 днів країна святкуватиме Новий рік, а за тиждень - православне Різдво. Gazeta.ua пропонує підбірку картин, які мають подарувати різдвяно-новорічний настрій.

Зараз ви читаєте новину «5 найкращих саундтреків з новорічного кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі