Ексклюзиви
понеділок, 11 червня 2018 13:00

Динозаврів між дублями сушили феном

Динозаврів між дублями сушили феном
Кадр з фільму Стівена Спілберга "Парк Юрського періоду" 1993 року. Фото: YouTube

Найкасовіший фільм за всю історію кіно до виходу "Титаніка" заробив $914,7 млн у світовому кінопрокаті. 1 червня 1993 року вийшов у прокат фільм Стівена Спілберга "Парк Юрського періоду".

Науково-фантастична стрічка знята за мотивами однойменного роману письменника Майкла Крайтона. Роман зацікавив американських режисерів ще до його публікації в 1990 році. Автор зажадав гонорар в $1,5 млн. Стівен Спілберг взявся за створення фільму.

У фільмі розповідається про вигаданий острів, на якому був створений парк розваг з живими динозаврами, виведеними за допомогою клонування. Професор Джон Хеммонд знаходить спосіб відтворення динозаврів за допомогою генної інженерії. Він створює величезний зоопарк, мешканці якого — вимерлі мільйони років тому динозаври. Власник парку запросив групу науковців проінспектувати парк до його відкриття. Через диверсію одного зі співробітників динозаври вириваються на волю, а технічний персонал і відвідувачі намагаються втекти з острова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перші кадри нового фільму про Парк Юрського періоду

Спілберг найняв найкращих майстрів зі створення спецефектів. Для створення аніматронних фігур використовували алюмінієві каркаси, обтягнуті пофарбованою шкірою з латексу. Такі фігури були створені для всіх основних динозаврів — трицератопса, велоцираптора, дилофозавра і тиранозавра. Перевагу віддано комп'ютерній графіці, тоді як для крупних планів застосовувалися аніматронні фігури. Зйомки почалися в серпні 1992 року і пройшли на Гаваях, Домінікані і в студійних павільйонах Каліфорнії. Проблемою стали сцени з динозаврами під дощем, оскільки від вологи аніматронні фігури переставали працювати як слід і між дублями їх сушили феном.

Анімаційна модель тиранозавра в повний зріст важила 6 тонн і була заввишки 6 метрів при довжині – 12. Рев тиранозавра складався із сполучених разом голосів слоненяти, тигра і алігатора, а для його дихання були використано звук видихання повітря китом.

В зйомки вклалися за 99 днів - їх завершили 30 листопада 1992 року.

"Світ Юрського періоду: Занепале царство" став п'ятим фільмом у серії пригодницьких стрічок про парк динозаврів та прямим продовженням попередньої стрічки, показаної 2015 року. Вихід стрічки приурочений на честь 25-річного ювілею фільму Стівена Спілберга "Парк Юрського періоду" 1993 року.

Зараз ви читаєте новину «Динозаврів між дублями сушили феном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі