Ексклюзиви
понеділок, 17 травня 2021 07:30

Девід Лінч зняв кліп

Девід Лінч зняв кліп
Шотландський фолк-співак Донован випустив кліп I Am The Shaman, який йому зняв Девід Лінч. Фото: Youtube

Вийшов кліп шотландського фолк-співака Донована I Am The Shaman, який зняв Девід Лінч ще 2010-го року. Відео випустили з нагоди 75-річчя виконавця.

"Це все було імпровізацією. Я просто прийшов на студії і Девід сказав мені сісти коло мікрофона з гітарою", — пише Донован у Facebook.

Перші 45 секунд ніщо не сповіщає про участь режисера у продакшені кліпу. Та зрештою Лінч додає ефект космічної подорожі та редагує голос у фірмовому стилі "Твін Піксу". Музикант просто сидить на стільці, грає на гітарі і співає, в той час як чорний фон за спиною поступово перетворюється в зоряне небо. Також у музичному відео з'являється щось схоже на щелепу, зуби чи чотки з маленьких черепів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уся діч відбувається після п'ятиденного запою

Сама пісня I Am The Shaman вийшла в альбомі Донована Ritual Groove ще більше десяти років тому.

Фінальні титри повідомляють, що Донован збирає пожертви для уроків трансцендентальної медитації. Її практикує і активно пропагує й сам Лінч.

У Києві проходить фестиваль американського кіно "Незалежність". Покажуть 10 художніх і дев'ять документальних фільмів. Серед них - ретроспектива Девіда Лінча. Відбудуться покази "Синій оксамит" 1986-го, "Дикі серцем" 1990-го та "Малголланд Драйв" 2001 року – його найвідоміші фільми. Не були в українському прокаті.

Зараз ви читаєте новину «Девід Лінч зняв кліп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі