пʼятниця, 16 липня 2010 13:45

Депардьє зламав ногу перед одеським кінофестивалем

Депардьє зламав ногу перед одеським кінофестивалем

В Одесі з 16 по 24 липня пройде Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ).

Як повідомляють організатори кінофестивалю, одесити і гості міста зможуть побачити близько 100 кінострічок, знятих в Україні, Росії, Італії, Польщі, Німеччині, Франції, Іспанії, Японії, Австралії, США, Канадіта інших країнах світу. Фільми демонструватимуть в чотирьох одеських кінотеатрах: "Родіна", "Ю-Сінема", "Маски", "Золотий Дюк".

Конкурсна програма фестивалю складається з 16 повнометражних картин-прем'єр цього року зі всього світу, зокрема - з України. Серед номінантів жюрі вибере кращий фільм, кращого актора і кращого режисера. Головний приз конкурсу - $15 тис. і статуетка "Золотий Дюк".

Також у рамках фестивалю заплановані позаконкурсні і спеціальні покази, програма "Фестиваль фестивалів", ретроспективи Кіри Муратової, Федеріко Феліні, кращих фільмів Одеської кіностудії і спеціальна французька програма, дискусійні клуби, а також проект "Літня кіношкола" з мастер-класами від гуру світового кінематографа - спеціальними гостями фестивалю.

Церемонія відкриття кінофестивалю пройде в Одеському національному академічному театрі опери і балету. Відкриє фестиваль фільм Паскаля Шоме "Серцеїд".

Також свої фільми представлять Жерар Депардьє - фільм "Мамонт", Ерік Мунт - "Дорога, кіно", Сук-Інь Лі - "Рік плотолюбства", Войцех Дановськи - "Колисанка", Яна Поляруш "Відрімасгор, або Історія мого космосу", Луїджи Сардієлло - "Нога бога", Юрій Стоянов - "Людина біля вікна" та багато інших.

Міжнародне жюрі фестивалю очолить голландський режисер Йос Стеллінг. Спеціальні гості ОМКФ - Рутгер Хауер, Жерар Депардьє, Володимир Машков, Еммануїл Віторган та ін.

Проте, як повідомили організатори фестивалю: "Депардьє не приїде. Усьому виною мотоцикл. Він зламав ногу і тепер проходить лікування".

Французький актор Жерар Депардьє уже не раз потрапляв в аварії на мотоциклі. Так кілька років тому він не справився з керуванням скутера на паризькій авеню імені президента Вільсона. Говорять, що "зірка" любить швидкість й іноді навіть намагається проїхати на червоний сигнал світлофора.

Проте фільм з його участю "Мамонт" буде показаний в кінотеатрі "Батьківщина".

ОМКФ проводитиметься на постійній основі і покликаний сприяти розвитку кіно в Україні, підкреслюють його організатори.

Интерфакс-Украина, Комсомольская правда в Украине

Зараз ви читаєте новину «Депардьє зламав ногу перед одеським кінофестивалем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі