середа, 18 липня 2012 11:45

Дід режисера Солондза походив з бандитського району Одеси

Дід режисера Солондза походив з бандитського району Одеси
Соландз свого часу викладав англійську для біженців з Росії. Фото: oiff.com.ua

Американський кінорежисер та сценарист Тодд Солондз вперше приїхав на свою історичну батьківщину. Солондз виходець із сімї емігрантів з Одеси.

"Можу сказати, що мрії збуваються, - сказав Солондз, - дуже хотів сюди втрапити. Одеса завжди була в моїй уяві. Мій дідусь з Одеси. Він жив на Молдаванці. І коли я запитав, що це за місце, мені аовідомили, що це гангстерський район в Одесі. Я зрадів, крикнув "yes!" - це багато чого пояснює. Він займався "квітковим" бізнесом. У бандитському районі часто відбуваються похорони, тому квітковий бізнес процвітав".

У фільмі "Щастя" присутній персонаж – кримінальний злочинець з Одеси, а героїня фільму викладає англійську мову російським емігрантам. Солондз у свій час навчав англійської біженців з Росії.

"Це був дуже щасливий період у моєму житті, - розказав Солондз. - Я не був обтяжений амбіціями, відчував себе вільним. Це було потішно. Для людини, яка пише, все може стати матеріалом"

Під час Міжнародного одеського кінофестивалю проходить ретроспектива американського режисера Тода Солондза. У програмі п'ять фільмів режисера: "Ласкаво просимо до лялькового будинку", "Щастя", "Казкар", "Життя в часи війни" і "Темний коник".

Зараз ви читаєте новину «Дід режисера Солондза походив з бандитського району Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі