пʼятниця, 06 липня 2012 16:39

Чотиримісячне ведмежа врятували від торговців тваринами
6

Настю забрали від матері зовсім рано
Фото: Фото: Four Paws
Тваринка мала позувати для туристів
Настю одразу ж перевезли до рыдного зоопарку
Поки що ніхто не знає, чи прийме ведмедиця знову Настю до себе

У четвер вранці міжнародна організація захисту тварин FOUR PAWS, за підтримки української влади, звільнили ведмежа на ім'я Настя, яке було незаконно продане Луцьким зоопарком вінницькому торговцеві тварин. У даний час ведмежам опікуються представники організації FOUR PAWS.

У травні 2012 року, чотиримісячне ведмежа, було жорстоко відлучене від матері в Луцькому зоопарку і вивезене у тісній коробці в невідомому напрямку.  Торговці тваринами придбали ведмежа для того, щоб вона, за невелику платню, позувала на фотографіях для туристів. Факт продажу було зафіксовано на шокуючи відео, де тваринка волає про допомогу та намагається чинити опір мучителям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі врятували лисого їжака (ФОТО)

Керівник проекту FOUR PAWS в Україні ветеринар д-р Амір Халіль одразу оглянув Настю на місці, в мобільній клініці для порятунку тварин. "Вона дуже занепокоєна, голодна і страждає від діареї, - сказав він. -Тим не менше, Настя почувається достатньо стабільно, щоб ми її забрали з цього зоопарку". Порятунок ведмежати був дуже зворушливим моментом для всієї команди.

"Я був шокований, побачивши таке жорстоке поводження з Настею, і радий, що ми змогли врятувати її", - додав також Халіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сумчанин через смерть кішки розбив обличчя ветлікарю

Продаж тварин із зоопарків в приватні руки є незаконним в Україні. Випадок з Настею не є унікальним, а лише підтверджує сумну статистику: торгівля ведмежатами процвітає. "Продаж тварин з зоопарку приватним покупцям є незаконним у Україні, але штраф за цю кримінальну справу складає лише 600 гривень, - говорить д-р Халіль. - Ми закликаємо уряд до зміцнення законодавчої бази і встановлення більш серйозної відповідальності задля того, щоб стримати торговців тварин від протизаконних дій."

Зараз ви читаєте новину «Чотиримісячне ведмежа врятували від торговців тваринами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути