Ексклюзиви
середа, 31 липня 2019 15:57

"Червона рута. Нова історія": знімуть фільм за мотивами творів Володимира Івасюка

"Червона рута. Нова історія": знімуть фільм за мотивами творів Володимира Івасюка
За життя Володимир Івасюк написав 107 пісень. inlviv.ua

Український драматург Павло Ар'є працює над сценарієм майбутнього комедійного фільму "Червона рута. Нова історія", який знімуть за мотивами творів поета і композитора Володимира Івасюка. Планують переосмислити його пісні та продемонструвати, наскільки актуальними вони можуть бути у наш час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Володимира Івасюка довели за 40 років

"Творці тримають сюжет фільму в секреті, але натякають, що саме музика - а точніше, незабутні пісні Володимира Івасюка "Я піду в далекі гори", "Водограй", "Червона рута" і безліч інших - стануть лейтмотивом стрічки, а на їхньому фоні розгорнеться романтична історія кохання", - говориться в повідомленні.

Легендарну "Червону руту" Володимир Івасюк присвятив одній із подруг юності - студентці медичного інституту Марії Соколовській. Про це розповіла сестра композитора Оксана Івасюк.

"Володя дуже подобався дівчатам, мав багато приятельок і подруг. Одна з них – Марія Соколовська з Коломиї на Івано-­Франківщині. На третьому курсі медичного інституту на перерві брат написав перший варіант тексту "Червоної рути" і подарував їй. Марія досі зберігає той листочок", - розповідає сестра поета.

Зараз ви читаєте новину «"Червона рута. Нова історія": знімуть фільм за мотивами творів Володимира Івасюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі