вівторок, 20 березня 2012 13:38

"Це наше дитя, за яке я дуже переживав" - Ступка про відкриття камерної сцени
18

Актриса Наталя Сумська
Фото: Фото: Андрій Шматов
Анна Герман і Юрій Рибчинський
Анна Герман і Юрій Рибчинський
Поет Іван Драч
Режисер Лесь Танюк

Учора у Києві після 23 років будівництва відкрили Камерну сцену театру ім. Франка. На відкриття прийшов художній керівник театру Богдан Ступка. Його супроводжував актор Сергій Гармаш. Зал зустрів його оплесками, люди встали.

Ступка зустрів прем'єра Миколу Азарова, який також прийшов на відкриття. Азаров сідає у першому ряду, а Ступка піднімається на сцену.

"Відкриття сцени подія не тільки для українського, але й для всесвітнього глядача, - каже. – Це наше дитя, за яке я дуже переживав, коли 10 років був міністром культури. Позаминулого року я прийшов до Азарова. Він мене гарно прийняв. Викликав міністра фінансів Ярошенка. Сказав: "В ноябре хочу стоять на малой сцене театра Франко". Вибачте, Миколо Яновичу, що ми не змогли відкрити у листопаді, та дозвольте вам вклонитися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відбудеться фестиваль театральних шкіл

Прем'єр встає, повертається обличчям до зали, прикладає руку до серця та кланяється.

"У нас на цю сцену заготовлені вистави по роботах Василя Стефаника, Достоєвського, Чехова, Лесі Українки, Івана Франка, - продовжує Ступка. - Репертуар складний. Нас чекають експерименти. Ви не лякайтеся".

Він сідає, а на сцену під фанфари підіймається Азаров. Виймає з внутрішньої кишені складений вчетверо лист паперу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Проскурня показав у виставі 6 років життя молодого Шевченка

"Я вообще без подсказки могу говорить, но иногда полезно заглянуть, - жартує. - Мне жаль потерянных лет Украиной 23 года то строили, то не строили. Когда Ступка пришел ко мне и рассказал, что строительство идет больше 20 лет… Я не привык, чтобы такие объекты строились так долго. Они должны строится максимум за год. В 2011 году мы отремонтировали театры в Ужгороде, Сумах, Херсоне, начали серьезный ремонт в Кировоградском театре драмы. Помимо театров занимаемся созданием серьезной инфраструктуры. В стране 130 театров. Их пробелмы нельзя решить за день. Надо решать их постепенно, год за годом".

Азаров вручає працівникам театру три грамоти Кабміну та три подяки прем'єр-міністра. Після того їде. На сцені грають спектакль Андрія Приходька "Увертюра до побачення" за новелою Івана Франка "Сойчине крило". У головній ролі Остап Ступка. У середині спектаклю вмикають кондиціонер, бо у залі задушно. Дує на людей з чотирьох останніх рядів.

Зараз ви читаєте новину «"Це наше дитя, за яке я дуже переживав" - Ступка про відкриття камерної сцени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі