Ексклюзиви
середа, 30 листопада 2016 16:12

Будинок обклеять дитячими малюнками

Будинок обклеять дитячими малюнками

Художниця Дар'я Кольцова збирає дитячі малюнки для того, щоб обклеїти ними будинок, зроблений за дитячими ескізами. Ця арт-інсталяція буде представлена на виставці "Як тебе звати?" Присвячена проблемам сімей переселенців. Проект організований ЮНІСЕФ та урядом Німеччини.

"Я зараз працюю над проектом з дітьми-переселенцями, який буде показаний в "Арсеналі". Роблю велику інсталяцію, для якої мені потрібні дитячі малюнки та ще трохи чарівництва. Я малюю з дітьми від 5 до 15 років. Доросліші іноді ще й пишуть свої історії. Спочатку ми малювали вдома, потім переводили малюнки в архітектурний проект - такий собі будинок, де фасади такі, як діти малювали. Усе з паперу зовні і всередині. Весь внутрішній простір - стіни, стелю ми просимо дітей покрити своїми малюнками і текстами, які б відображали їхню історію. Переживання і переїзд. Малюємо всім: фарбами, фломастерами, олівцями. Такого простору нам потрібно покрити більш 100 кв. м. Тому нам потрібно дуже багато малюнків, багато історій. Приблизно 1000, а краще більше", - каже художниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виставці до річниці Незалежності показали 400 художніх творів

Закликає всіх охочих долучитися до створення арт-об'єкта. Для цього потрібно малюнки дітей-переселенців відправити поштою. Якщо охочі з Києва та області - художниця може встигнути приїхати сама та помалювати з групами дітей.

Виставка об'єднує низку тематичних проектів - від художніх робіт, аудіовізуального наповнення, кінопоказів, театральних вистав і арт-простору до публічних лекцій та семінарів. Проходитиме з 9 по 25 грудня у київському "Мистецькому Арсеналі".

Раніше Дар'я взяла участь в основній програмі V Moscow Biennale of Young Art. Кольцова створила інсталяцію "Теорія захисту". Присвятила її війні на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Будинок обклеять дитячими малюнками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі