Ексклюзиви
пʼятниця, 26 жовтня 2012 11:21

Будинок нобелівця Мо Яня зроблять туристичним парком

Рідний будинок нобелівського лауреата з літератури Моя Яня зроблять туристичним центром.

Китайська влада виділила близько $ 107 млн ??на будівництво так званого "парку Мо Яня". Центр побудують в повіті Гаомі, де народився нобелівський лауреат. Творців парку надихнув фільм "Червоний гаолян", знятий за мотивами творів Мо Яня. Стало відомо, що в "парку" збираються вирощувати гаолян (зернова рослина, яка на вигляд чимось подібна до кукурудзи), для чого відведена площа приблизно в 650 га.

Представники влади вже заявили, що будуть вирощувати гаолян незважаючи на те, що місцеві селяни відмовилися від цього злаку через неприбутковість. За проектом збираються перебудувати будинок, в якому письменник проживає разом зі своїм батьком. Тепер ця будівля буде частиною парку. "Ваш син і ваш будинок тепер не тільки ваші, вони належать усьому китайському суспільству", - заявила влада 90-річному батькові Мо Яня. У пресі також з'явилися повідомлення про те, що сам Мо Янь спростував можливість перебудови будинку на догоду туристам.

У Гаомі вже є музей письменника. В експозиції музею понад 5 тис. книг, подарованих самим Мо Янем, а також традиційні для подібного музею матеріали про життя і творчість письменника. Музей збираються розширити: тепер він буде займати всі 4 поверхи в будинку, розташованому на території місцевої школи.

Зараз ви читаєте новину «Будинок нобелівця Мо Яня зроблять туристичним парком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі