пʼятниця, 30 листопада 2012 11:18

"Будеш кульгавий - нікуди від мене не втечеш" - у Молодому театрі показали нову виставу про кохання
6

Фото: Фото: Молодий театр

- Хочу щоб тобі на ногу впала бетонна плита. Я тебе врятую, відвезу до лікарні... Будеш кульгавий і нікуди від мене не втечеш, - каже в запалі акторка Валерія Ходос. Її героїня мріє та уявляє реальну зустріч з чоловіком, який їй сниться щоночі.

28 листопада на камерній сцені Молодого театру показали нову виставу "Очі блакитного собаки" молодого режисера з Сімферополя Антона Романова. Готували її два місяці. Драматург Кіра Малініна написала її за мотивами однойменного оповідання Габріеля Маркеса.

"Ця історія запам'яталася мені ще з часів студентства, - розказує Кіра Малініна. - Оповідання Маркеса всього сторінку. Мені сподобалася його структура, коли плутається ілюзія, сон, реальність. Цікаво, де проходить межа між уявленням людини про мене та моїм уявленням про неї. Маркес дав мені настрій та відправну точку у написанні власного тексту".

Світло від прожекторів спрямоване на дівчину та хлопця. Героїня Валерії Ходос сидить на дерев'яній підлозі і ритмічно рухає пальчиками ніг під ритмічні фортепіанні ноти. На щиколотках кілька пластирів та синців.

Музика пришвидшується. Актори пластично рухаються їй в такт. Уся сцена завішана довгими тонкими ланцюгами прозорого намиста.

- Ти хто? - каже герой Марка Дробота.

- Щоразу те саме. Коли вже ти запам'ятаєш мене... Я вже все місто списала фразою "Очі блакитного собаки"...

Двоє молодих людей щоночі сняться один одному. Вони зустрілися уві сні, а в реальному житті ніяк не можуть знайтися. Навіть вигадали для цього чудернацький пароль - "очі блакитного собаки".

Це камерна історія про кохання з мінімумом декорацій та дуже чуттєвою фортепіанною музикою. Звучить початок пісні Едіт Піаф "Non! Rien de rien… Non! Je ne regrette rien".

- Хто тебе будить? - кричить зі сльозами на очах героїня.

"Більшою мірою я цікавлюся класичною, оркестровою музикою, то й саундтрек написав в "класичному музичному нерві", - розказує композитор Олексій Харченко. - Додав ще цитату з репертуару Едіт Піаф "Ні, ні про що... Я ні про що не жалію".

"Оскільки текст надзвичайно абстрактний і більшість дій відбувається саме у сні, - пояснює Юлія Заулична, сценограф вистави. - Реальність актори відтворюють саме у пластичних рухах. Танець для них ставив хореограф Олександр Маншилін".

Вистава триває 1 годину 20 хвилин. У грудні її покажуть 7-го, 12-го, 18-го та 21-го числа.

Зараз ви читаєте новину «"Будеш кульгавий - нікуди від мене не втечеш" - у Молодому театрі показали нову виставу про кохання ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі